ОСТАННІ НОВИНИ

Відбулася хіротонія владики Богдана (Дзюраха)

|

Сьогодні в архікатедральному соборі Святого Юра у Львові відбулася архієрейська хіротонія Преосвященного Владики Богдана (Дзюраха), передає прес-секретаріат Глави УГКЦ. Рішення Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви про призначення преподобного отця-доктора Богдана, ієромонаха Чину Отців Редемптористів (ЧНІ), Єпископом-помічником Києво-Вишгородської архієпархії було оприлюднено у Ватикані 21 грудня 2005 року.

Чин архієрейської хіротонії розпочався напередодні із архієрейського найменування. Воно відбулося перед початком Великої вечірні з Литією, яку у вівторок, 14 лютого, служили з нагоди празника Стрітення. У цей день Владика-номінант Богдан (Дзюрах) публічно висловив свою згоду із вибором Синоду Єпископів УГКЦ і визнав свою віру.

Сьогодні ж відбулася архієрейська хіротонія. Для участі у хіротонії нового владики до Львова прибули Блаженніший Любомир, Глава УГКЦ, архієпископ Іван (Юркович), Апостольський Нунцій в Україні, архієпископ Іван (Мартиняк), Митрополит Перемишльсько-Варшавський, Владики УГКЦ з України та з-закордону, Владики Римо-Католицької Церкви в Україні, священики та миряни.

На початку проповіді Глава УГКЦ висловив щирі слова вдячності всім присутнім на спільній молитві. Відтак Блаженніший Любомир звернув увагу учасників торжества на те, що у цей день у нашій Церкві збігаються три важливі празники: Стрітення, День богопосвячених осіб та єпископська хіротонія. На перший погляд, за словами Предстоятеля УГКЦ ці три празники між собою мають мало спільного. Але якщо застановитися, то можна зауважити, що всі ці нагоди «обертаються» навколо слова «богопосвячений». Це стосується і Ісуса Христа, який у день стрітення був принесений до храму, що бути посвяченим Богові, це стосується монахів і монахинь, які присвячують своє життя для Господа і це стосується єпископської хіротонії – моменту всецілого посвячення на служіння Богові і народові.

У проповіді Глава УГКЦ із словами побажання також звернувся до нововисвяченого архієрея Богдана. Він закликав його «бути добрим завідателем архієрейських благодатей». Для цього, за словами Блаженнішого Любомира, потрібно буди вповні богопосвяченим. На завершення Літургії із своїми промовами виступили Владика Іван (Юркович), Апостольський Нунцій в Україні та Владика Богдан (Дзюрах). Після Літургії новопоставлений Владика Богдан уділив всім присутнім своє перше архієрейське благословення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *