ОСТАННІ НОВИНИ

Близько семи тисяч гостей із східної України відсвяткували Різдво у Львові

|

Близько семи тисяч гостей із східної України цьогоріч завітали до Львова, аби відсвяткувати Різдво, з них 560 школярів та студентів завітали через посередництво організаційного комітету Українського Католицького Університету, про це повідомляє відділ інформації та зовнішніх зв’язків УКУ.

Під час акції львів’яни приймали до себе молодь із Дніпропетровська, Донецька, Києва, Одеси, Полтавської області, Сімферополя та Харкова.

Кількість родин, які примали цього року гостей із Сходу різко скоротилася. Було їх лише близько шістдесяти. Тоді як минулого року до оргкомітету акції «Різдво Разом» УКУ зголосилося більше трьохсот родин. Тому лише п’ята частина всіх гостей могли зустрічати Різдво у родинах. Всі інші гості ділилися кутею в стінах Українського Католицького Університету за участі його господаря о. д-ра Бориса Ґудзяка та близько 60 працівників та студентів Університету.

«Першого дня частина гостей навіть висловлювали свої претензії до організаторів акції за те, що їх поселено не по родинах. Однак це ставлення змінилося до закінчення акції, – повідомила одна із організаторів акції пані Роднєнкова.

Для учасників акції в стінах Університету відбувся Святий вечір на 560 осіб (у тому числі для 60 осіб з особливими потребами). Відтак для гостей були зорганізовані сніданки та вечері – за місцем проживання і обіди в УКУ, екскурсії по Львову та по львівських музеях, екскурсії до Крехова та Унева, відвідання театрів, круглі столи, зустрічі із гуртами колядників та вертепами, вечірка в «Ляльці». Кожен гість отримав у подарунок – рюкзак із колядничком, духовною та історичною літературою, розклад богослужень у різних катедральних храмах Львова.

«Наш головний намір ініціювати в людських душах, в душах молоді прагнення жити своїми релігійними та національними традиціями, – говорить Мирослав Маринович, віце-ректор УКУ. – В Україні ці традиції є різні. Ми не хочемо нав’язати всій Україні тільки галицькі традиції. Наша ціль – викликати оцю внутрішню роботу душі націлену на відродження місцевих релігійних та національних традицій. Не виключено, що незабаром «Різдво Разом» відбудеться у Харкові, де народження Ісуса Христа святкуватимуть згідно Слобожанських традицій і на цей раз за участю гостей із Галичини».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *