ОСТАННІ НОВИНИ

Козак не довіряє заявам Мармазова

|

Голова ГО «Скнилівська трагедія» Стефан Козак не дуже вірить у швидке розв’язання питання виплати компенсацій потерпілим від авіакатастрофи на Скнилові. «Я, звичайно, надіюсь, але маю дуже великі сумніви. Це просто тимчасовий уряд хоче зараз сподобатись, зокрема й нам. Про що можна говорити, якщо досі багато питань ще зовсім не пропрацьовано. Це все одно, що качка без крил», — заявив у коментарі Західній інформаційній корпорації С.Козак стосовно повідомлення, яке зробив керівник Міжвідомчої робочої групи для розв’язання питань відшкодування шкоди потерпілим, заступник міністра юстиції України Василь Мармазов.

«Робоча група дійсно працює з початку літа. Тоді ж уряд звернувся до нас, щоб ми представили свої пропозиції щодо формування комісії і методики відшкодування, яка в нас уже є розроблена. Але наших представників не включили в склад, безцеремонно було викреслено головою Львівської ОДА Петром Олійником», — зазначив С.Козак.

«Щодо проведеної роботи, відомо, що останнє засідання робочої групи відбулося 11 серпня. Протокольне рішення засідання — дочекатися рішення Верховного суду по апеляційних заявах і тоді продовжити роботу. А вчора Мармазов дає коментар, що потерпілі можуть сподіватися на відшкодування на основі методики зарубіжної і методик, які вони самі розробили. Я б звичайно схвально ставився до такої новини, але наскільки мені відомо з компетентних джерел Міністерства юстиції, засідання жодного не відбулося, це просто одноосібна заява голови комісії. Може в нього є на то підстави і право це заявляти, то ми були б тільки раді, але…», — додав голова ГО «Скнилівська трагедія».

«Все робиться ззаду наперед, або з ніг на голову, замість того, щоб з нами пропрацювати, так як було спочатку вирішено на засіданнях робочих груп Кабміну під керівництвом Ю.Тимошенко. Окрім того, відомо, що в частині «соціальні виплати» бюджету є передбачена сума на компенсацію потерпілим у Скнилівській трагедії, але невідомо, що будуть говорити наші депутати від Львівщини, якщо вони жодного разу навіть не помітили цього, не промовили у стінах Верховної Ради цього слова: «Скнилівська трагедія». Як вони будуть лобіювати наші інтереси? Вочевидь, візьмуть й просто викреслять, бо соціальні витрати будуть завеликі і все…», — зазначив С.Козак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *