ОСТАННІ НОВИНИ

Престиж ІІ етапу Міжнародного Кубку зі спідвею під загрозою

|

Цілком ймовірно, що на ІІ етапі Міжнародного Кубку Середньоєвропейської мотоциклетної асоціації (МАСЕС) зі спідвею, що відбудеться 20 серпня у Львові, не візьмуть участі усі провідні гонщики України. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив тренер СК «СКА-Спідвей» Олександр Лятосиньский.

За його словами, це насамперед пов’язано з тим, що 19 та 21 серпня у Рівному відбудуться відповідальні етапи Російської та Польської ліг зі спідвею, і в гонщиків будуть обмежені можливості для повноцінного відновлення між стартами.

Щоправда, за інформацією Олександра Лятосинського, один з найсильніших гонщиків України, рівнечанин Ігор Марко дав попередню згоду на участь в Кубку МАСЕС. Ще один сильний вітчизняний гонщик Віктор Гайдим зараз відновлюється після травми руки і його участь в цих змаганнях під великим питанням. Ігор Борисенко, котрий минулого року на Кубку МАСЕС зайняв найвище місце серед усіх українців (п’яте), цього сезону через травми поки взагалі не тренувався. Натомість точно виступатимуть Андрій Карпов, Сергій Сенько та Іван Миронов.

До Львова, за словами Олександра Лятосинського, планується приїзд усіх лідерів цих міжнародних змагань, в тому числі поляків Павела Барана, Рафала Вілка та Даніеля Єленевскі. Загалом участь у змаганнях візьмуть по четверо гонщиків з України та Польщі, по двоє з Угорщини, Чехії, Румунії та Словаччини.

Олександр Лятосиньский також висловив сподівання , що при підтримці міської та обласної влад наступного року львівські спідвеїсти таки зможуть заявитися на етапи Польської ліги зі спідвею.

За словами Лятосинського, для заявки та повноцінної участі в Польській лізі зі спідвею, котра вважається однією з найпрестижніший у Європі, на сезон потрібно близько 1 мільйон гривень. У цю суму входить підготовка стадіону та техніки, зарплата спідвеїстів і обслуги команди та вартість виїздів на змагання в інші міста та країни, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *