ОСТАННІ НОВИНИ

Скандал у львівському архіві Табачник називає кампанією проти Януковича

|

Скандал із вкраденими з львівського архіву листами Грушевського – це цілеспрямована кампанія з дискредитації Януковича, якою керують Петро Порошенко і Святослав Піскун. Про це в інтерв’ю «Сегодня» заявив колишній віце-прем’єр з гуманітарних питань Дмитро Табачник.


Розповідаючи про обставини передачі документів Національному музею історії України, він зокрема відзначив: «В один з липневих днів служба протоколу прем’єр-міністра попросила мене і тодішнього міністра культури Юрія Богуцького зустрічати прем’єр-міністра о 10.50 біля національного музею історії України на вулиці Володимирській, що, власне, ми і зробили. Десь на дванадцяту зателефонував Янукович і сказав, що його викликає президент і він не зможе взяти участь в заході. Янукович попросив мене передати в дар музею документи, про які йдеться. Я питаю у його помічників: «Де документи?». Їх не виявилося. Тоді Юрій Каракай і Богдан Єременко взяли машину і швидко привезли теку з Кабміну».


Табачник повідомив також, що раніше бачив ці документи в кабінеті Віктора Януковича, де їх йому показував тодішній міністр Кабінету Міністрів Анатолій Толстоухов. Про те, що листи крадені, екс-віце-прем’єр не знав, і заявляє, що купили їх «в одного з київських колекціонерів». Табачник оцінив музейні раритети в 200-300 євро і додав, що ця проблема – це «цілеспрямована кампанія з дискредитації Януковича, якою керують Петро Порошенко і Святослав Піскун. Піскун з боку Генпрокуратури… Мене самого викликають в прокуратуру по 8 кримінальних справах, всі вони несерйозні».


Нагадаємо, раніше Дмитро Табачник заявляв, що передав листи Михайла Грушевського, викрадені із львівського архіву музею, від імені і за дорученням Януковича. Звідки вони взялися у Януковича, Табачник не знає. Коментуючи заяву прес-секретаря екс-прем’єра Ганни Герман, екс-віце-прем’єр також відзначав: „Я не знаю, чи повинні говорити люди правду на сповіді. Але в цьому випадку Ганна Герман сказала в коментарі «5 каналу» суцільну брехню. Ніколи я не пропонував колишньому прем’єр-міністру Віктору Януковичу дарувати архівні документи. Яким чином і хто пропонував прем’єру дарувати архівні документи, я не знаю, але це можуть з’ясувати працівники правоохоронних органів”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *