ОСТАННІ НОВИНИ

Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти посадових осіб Львівської залізниці

|

15 квітня Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу відносно службових осіб Державної адміністрації залізничного транспорту України та службових осіб відповідних залізниць за ознаками складу злочину, передбаченого частиною 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Про це «proUA» повідомили у прес-службі Генпрокуратури.

За інформацією прес-служби, у ході перевірки законності фінансово-господарської діяльності Мінтрансзв’язку та підпорядкованих йому підприємств, Генпрокуратурою було виявлено, що у березні-квітні 2004 року в Києві службові особи Державної адміністрації залізничного транспорту України «Укрзалізниця», зловживаючи своїм службовим становищем, дали вказівку начальникам усіх залізниць України терміново укласти з одним комерційним підприємством договори на проведення оцінки протипожежного стану, обстеження системи управління охороною праці та проведення екологічної експертизи виробничих об’єктів і перерахувати на його рахунок грошові кошти на загальну суму близько 300 млн. грн.

Крім того, за даними Генпрокуратури, службові особи Донецької, Львівської, Одеської, Південної, Південно-Західної та Придніпровської залізниць, діючи всупереч інтересам держави, уклали договори на проведення цих робіт з вказаним комерційним підприємством, яке навіть не мало ліцензії на заняття такого виду діяльністю і перерахували на його рахунок зазначені грошові кошти.

У ГПУ зазначають, що влітку 2004 року аналіз протипожежного стану, обстеження системи управління охороною праці та екологічну експертизу на залізницях виконали інші організації, отримавши за роботу лише 200 тис. грн.

15 квітня 2005 року Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу відносно службових осіб Державної адміністрації залізничного транспорту України та службових осіб відповідних залізниць за ознаками складу злочину, передбаченого частиною 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Проведення досудового слідства у кримінальній справі доручено відділу з розслідування особливо важливих справ про злочини на транспорті Генеральної прокуратури України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *