ОСТАННІ НОВИНИ

Програма збереження пам’яток архітектури Львова не виконується

|

За сім років існування десятирічної програми збереження пам’яток архітектури Львова, яка передбачає виділення 131 мільйона 500 тисяч гривень з державного та міського бюджетів, на даний момент виділено всього 44,8 відсотків, про це повідомив сьогодні під час прес-конференції начальник управління історичного середовища Львівської міської ради Андрій Левик.

За його словами, сьогодні актуальним питанням для міста є ефективне використання пам’яток, тобто можливість передачі їх в оренду та приватну власність, їх пристосування та реконструкція, а також консервація окремих пам’яток.

Першочерговими об’єктами, які потребують реставрації, є насамперед каплиця Боїмів, музей Етнографії, палац на вулиці Коперніка, 40А, будинки № 10, 12 та 14 на вулиці Шевській, які потребують протиаварійних робіт, та проведення археологічних досліджень на Цитаделі.

Пан Левик переконаний, що місто може і повинно робити більше у сфері збереження пам’яток архітектури, але різноманітні громадські організації, товариства і фонди із захисту архітектурних пам’яток також повинні до цього долучатися, а не лише повсякчас критикувати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *