ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський громадський форум звернувся до Президента з відкритим листом

|

Львівський громадський форум звернувся до Президента України Віктора Ющенка з відкритим листом, у якомунаголошено на підтримці його прагнення до змін, але висловлено здивування з приводу певних кадрових призначень.

„Ваша позиція щодо необхідності змін, запевнення, що представники старої влади не увійдуть до вищого керівництва, стали одним із найвагоміших аргументів для мільйонів українців, щоб віддати свій голос саме за Вас”. – йдеться у листі.

„Ми усвідомлюємо, що формування нової влади на всіх рівнях – процес важкий і не застрахований від випадкових помилок. Проте окремі кадрові призначення викликають подив і змушують нас поставити запитання, чи не є ці призначення відходом від проголошених в інавгураційній промові принципів і чи не є це посяганням на найважливіший здобуток Помаранчевої Революції – високої довіри до нової влади” – наголошено у зверненні.

Особливе занепокоєня в учасників форуму спричинило призначення першим заступником державного секретаря колишнього міністра освіти та науки, чільного представника старої влади – Василя Кременя. „На жаль, колишній міністр освіти і науки навіть не спробував зробити перед академічною спільнотою бодай символічний жест каяття за своє міністерське мовчання під час побиття сумських студентів; жодним словом не згадав про свою особисту відповідальність за політичні переслідування, які масово чинили ректори навчальних закладів щодо своїх студентів за їхню громадську та

політичну активність; за незаконний політичний тиск, який влада чинила щодо директорів середніх шкіл; за політичне покровительство окремих ректорів, які дощенту руйнували рештки академічних цінностей, змушуючи студентів до одного-єдиного провладного вибору і за дивну поведінку в ситуації з загадковою смертю ректора Ужгородського національного університету професора В. Сливки” – йдеться у листі.

Позиція Львівського громадського форуму, як зазначено у звернені, засвідчує щире прагнення вести повноцінний діалог із владою задля побудови прозорого громадянського суспільства і спільного блага всіх громадян України. „Ми просимо Вас, незважаючи на всю складність політичних, фінансово-економічних та соціокультурних обставин, гідно зберегти і розвивати нові традиції доступності, близькості, публічності та прозорості Ваших дій і дій Вашого уряду. У цьому й полягатиме ще одна важлива перемога всього українського демократичного суспільства”.

Під відкритим листом підписалися: Іван Вакарчук, Микола Горинь, Михайло Голубець, о. Борис Ґудзяк, Марія Зубрицька, Маркіян Іващишин, Мирослав Маринович, Віктор Неборак, Юрій Підлісний, Ірина Подоляк, о. Богдан Прах, о.Зиновій Хоркавий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *