ОСТАННІ НОВИНИ

Кардинал Гузар провів святкове Богослужіння біля Матері Божої

|

Святкове богослужіння із освяченням Йорданської води, пройшла сьогодні біля фігури Матері Божої у центрі Львова. Святкову відправу провів Владика УГКЦ Любомир кардинал Гузар разом з отцями кількох львівських церков. Участь у відправі взяло близько 1000 львів’ян. „Йорданська вода для нас усіх є згадкою про те, що ми повинні Божі дари вживати на Божу славу і на добро наших ближніх,”— зазначив у своїй промові кардинал Гузар.

Сьогодні, 19 січня, православні та греко-католики відзначають велике свято – Водохрещення Господнє, або Богоявлення. Свято встановлене на честь євангельської події, коли 30-літній Ісус Христос хрестився від Івана Предтечі у водах Йордану. Своїм водохрещенням у Йордані Спавитель започаткував Таїнство водохрещення – одне із семи головних церковних таїнств, через яке людина ніби наново народжується для життя во Христі.

У старовину було прийнято освячувати воду в ріці або озері, для чого в ожеледі пробивали широку ополонку – йордань, навколо якої відбувалася хресна хода. Оскільки вважалося, що вода в йордані цілюща і протистоїть „лихому оку“, люди черпали в цій ополонці воду, несли додому і зберігали її цілий рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *