ОСТАННІ НОВИНИ

Генерал Кравченко цікавий СБУ сам по собі – Володимир Цвіль

|

Служба безпеки України затримала свого працівника генерала Валерія Кравченка, бо їй цікаво знати його настрої та його плани і працівники спецслужби хочуть поспілкуватися з опальним генералом в звичній для себе обстановці, заявив сьогодні під час прес-конференції у Львові бізнесмен Володимир Цвіль, який разом із Валерієм Кравченком їхав із Німеччини в Україну.

“Ніхто навіть не поцікавився його речами та документами, які там були, хоча генерал розповідав мені, що він везе із собою певні матеріали, що стосуються розвідки, а також матеріали, що мають стосунок до касетного скандалу” – сказав Володимир Цвіль. За його словами, усі речі разом із цими документами були передані дружині генерала, яка разом із сином готувалася зустріти чоловіка на кордоні.

“Генерал повертався в Україну свідомо і передбачав, що зустріти його можуть по-різному” – сказав Володимир Цвіль. Він сказав, що генерал свідомо пішов на те, аби повертатися перед виборами, аби ніхто не зміг сказати, що він чекав на ліпші для себе часи. “Для Кравченка було дуже важливо, аби не постраждала його честь офіцера, він хотів усім довести, що не чинив нічого, що суперечило б кодексу офіцерської честі” – сказав Володимир Цвіль.

За даними В.Цвіля, затримували генерала працівники київського СБУ. Вони поводилися стримано і коректно, ніяких силових дій не було. Проте майже дві години з генералом віч-на-віч спілкувався слідчий СБУ і про що велася мова, В.Цвіль не знає, бо він у той час чекав у коридорі. Потому генерала у супроводі бійців якогось спецпідрозділу перепровадили до автомобіля із затемненими вікнами і повезли у напрямку до Львова. Володимир Цвіль передбачає, що відвезли генерала до львівського управління СБУ, однак де саме зараз знаходиться генерал Кравченко, він сказати не може. На думку В.Цвіля, незабаром генерала випустять на волю, бо він ніяких серйозних порушень закону не вчиняв. На його думку, “поки Президент Кучма є гарантом Конституції, то в його інтересах відпустити генерала”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *