ОСТАННІ НОВИНИ

Ціни на хліб зменшуються непомітно

|

Статистика Державної інспекції з контролю за цінами показує, що на Львівщині немає динаміки зниження цін на хліб, тоді як в інших областях ціни на хліб, які зросли на початку року, вже тепер починають знижуватися – повідомив керівник Державної інспекції з контролю за цінами Анатолій Козленко. Проте, за словами начальника Державної інспекції з контролю за цінами в області Наталії Фурдичко, зараз на Львівщині не ростуть ціни на хліб, проте вони і не суттєво знизилися, оскільки хлібозаводи досі використовують борошно, яке закупили раніше по підвищеній ціні.

А. Козленко наголосив, що в області досі порівняно з іншими регіонами високі ціни на хліб першого і вищого гатунку та хліб із суміші, хоча зазначив, що на Львівщині і середня зарплата більша. Натомість він констатував, що на частину інших продуктів ціни зменшилися, до цього перліку входять: вермішель, крупи, яловичина, сир, яйця, олія та інші.

Щодо порушень і стягнень з порушників, то Анатолій Козленко повідомив, що кількість порушень на Львівщині є доволі великою, а загалом по Україні через порушення Державна інспекція з контролю за цінами вже стягнула 63 мільйони гривень санкцій. Проте, Наталя Фурдичко зазначила, що серед порушників, а це здебільшого реалізатори хлібобулочних виробів, немає великих підприємств, переважно це кіоски чи дрібні підприємства, однак таких порушників, які завишують ціни – сотні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *