ОСТАННІ НОВИНИ

“Будівельна галузь Львівщини стрімко розвивається” – В’ячеслав Щукін

|

На Львівщині налічується близько тисячі будівельних організацій, а в будівельній галузі загалом зайнято понад 27 тисяч робітників. Минулого року інвестиції в будівельну галузь склали більше 3-ох мільярдів гривень.

Торік Львівська область посідала 3-тє місце за розвитком будівельної галузі, випереджували її лише Київ та Київська область, а також Дніпропетровськ. “Проте цього року за будівництвом житла ми обійшли вже і Дніпропетровську область” – розповів начальник управління капітального будівництва ЛОДА В’ячеслав Щукін. У минулому році ми ввели в експлуатацію більше 300 тисяч квадратних метрів житла. Тому зараз назріла потреба в якісних будівельних матеріалах та сучаних технологіях.

Однак, в галузі й досі не вирішено проблему із заборгованістю по зарплаті. У минулому році вона складала 12 мільйонів гривень, цього року – 5 мільйонів. Хоча чиновники обіцяють до кінця року погасити і цей борг. “Спочатку уряд має розрахуватися із шахтарями, а вже потім із будівельниками,” – наголосиа В’ячеслав Щукін. Середня зарплата будівельника нині становить 800 гривень, проти 273 гривень, які робітник галузі отримуаав в 2002 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *