ОСТАННІ НОВИНИ

80 років тому Дашава стала піонером газовидобутку в Україні

|

80-річний ювілей газової промисловості України відзначають сьогодні українські газовики. Перша розвідувальна свердловина для пошуку газу була пробурена 1920 року, а влітку 1924 року на території Львівщини збудовано перший в Україні газопровід Дашава – Стрий та почалася промислова експлуатація Дашавського газового родовища. Саме ця подія вважається початком історії галузі. Про це „proUA“ повідомили в прес-центрі НАК “Нафтогаз України”

Сьогодні головним підприємством газової промисловості є НАК “Нафтогаз України”, який був створений наприкінці 90-х років в результаті структурної реформи газової галузі. До його складу увійшли дочірні компанії “Укргазвидобування”, “Газ України” та “Укртрансгаз”, газові підприємства та профільні науково-дослідні інститути. На долю компанії припадає 13,8% ВВП та 11% надходжень до держбюджету.

“80-річну історію газової промисловості необхідно розглядати не як монумент, а фундамент майбутнього розвитку галузі. Україна була, є і буде потужною європейською газовою державою”, – сказав з приводу ювілею голова правління НАК “Нафтогаз України” Юрій Бойко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *