ОСТАННІ НОВИНИ

Студенти зі школи художнього моделювання пікетували ЛОДА

|

Близько сотні студентів Всеукраїнської державної вищої школи художнього моделювання пікетували сьогодні Львівську облдержадміністрацію. Студенти, батьки та викладачі вимагали не реогранізовувати їхній вищий заклад освіти у профтехучилище.

Конфлікт виник через намагання міністерства освіти прирівняти цей заклад, куди приходять здобувати вищу освіту, до рівня професійного училища. Це викликало шалений опір учнів школи та їхніх батьків, які хочуть, щоб діти мали диплом вищої освіти. Водночас начальник обласного управління освіти Михайло Брегін не бачить суті конфлікту, оскільки, за його словами, згідно із законодавством, в Україні не може існувати вищий навальний заклад із назвою „Вища державна школа“. Водночас за словами незалежного експерта, доктора наук з державного управління Олександра Сушинського, цей заклад акредитований як вищий навчальний заклад і тому, на його думку, спроба понизити рівень закладу є неправомірною. Тож, за словами Олександра Сушинського, проблему цього закладу мають вирішувати на рівні міністерства.

Головний освітянин області повідомив, що цьогорічні випускники Всеукраїнської державної вищої школи художнього моделювання отримують диплом про вищу освіту, а решта – спеціаліста академії мистецтв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *