ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати міськради просять у Президента додаткових коштів на погашення заборгованості освітянам

|

Депутати Львівської міської ради сьогодні затвердили заяву, в якій вони звертаються до Президента України та Голови ВРУ з проханням врегулювати проблеми з виплатою вчителям заборгованих коштів за 57 стеттею ЗУ “Про освіту”. У ній йдеться про те, що у зв’язку з масовими акціями непокори, які розпочалися у Львові з 26 квітня, виникла загроза зриву навчального процесу та державної атестації школярів. “Ми просимо терміново виділити додаткові кошти до місцевого бюджету для погашення державної заборгованості вчителям за рішеннями судів” – наполягають львівські депутати.

А тим часом заступник міського голови з гуманітарних питань Ірина Романів запропонувала два шляхи вирішення освітянської проблеми: перший – Львівська міськрада визнає борги і бере на свої плечі виплату близько 32 мільйонів гривень боргів (для цього доведеться вилучити кошти з інших фондів), або ж – проводити поступові виплати за позовними заявами, що вже у жовтні призведе до заборгованості поточної зарплатні.

Окрім цього, депутати міської ради від фракції “Наша Україна” заявили про повну солідарність з освітянами та вимагають від мера міста Любомира Буняка виплатити заборгованість вчителям, що склалась на 29 квітня цього року, за рахунок нерозподілених коштів міського бюджету, які на сьогодні становлять понад 10 мільйонів гривень. А також вони вимагають погодити з освітянами графік повного погашення заборгованості по 57 статті Закону України “Про освіту”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *