ОСТАННІ НОВИНИ

У маршрутках потрібно сидіти - щоб не випасти у задній вихід

Ратуша-ForUm

|

На сьогоднішній зустрічі працівників ДАІ та перевізників виступив начальник відділу транспортної інспекції обласного транспортного управління пан Засадний. Він погрозився керівникам перевізних організацій, що 17 інспекторів його структури зможуть оштрафувати ледь не всі маршрутні таксі міста.

За законодавством належить перевозити лише сидячих пасажирів, розраховуватися з клієнтом водій повинен не під час руху, задній вихід мікроавтобусів повинен бути вільнодоступним та відкриватися з обох боків, щоранку водій повинен оглядатися в лікаря, а його транспортний засіб у механіка… Звичайно, що більшість з цих вимог не виконуєть жодним водієм. За порушення слід викласти офіційний штраф – 20 неоподаткованих мінімуми, що дорівнює 340 гривням. Такі штрафи можуть зніматися нескінченно. Проте… Незадоволені перевізники одразу висказали своє але. Як , наприклад, справитися з потоками перевезень із майже двохсоттисячного Сиховом, коли зранку кожна маршрутка заповнена вщент, а можна перевозити тільки сидячих? Чи буде рентабельним виявиться перевезення не більше 16 сидячих пасажирів за 80 копійок? Чи безпечно забрати задній ряд крісел і постійно тримати незамкнутим “аварійний вихід” – задні двері, який справді можуть привести до аварійної ситуації.

Прозвучала також і контрпропозиція на рахунок перерахування здачі. Запропонували перейняти практику західних колег – заставити клієнтів платити рівно 80 копійок, щоб не забирати у водія час на видачу здачі. “Дадуть гривню – поїдуть за гривню, дадуть п’ять – поїдуть за п’ять, дадуть двадцять… Раз дадуть двадцять, потім будуть давати 80 копійок!” – ця фраза представника однієї з перевізних компаній викликала єдині поодинокі оплески за весь вечір.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *