ОСТАННІ НОВИНИ

Стоматологічна допомога має бути якісною – і державна, і приватна

Ратуша-ForUm

|

Сьогодні за круглим столом разом із журналістами зустрілися головний лікар обласної стоматологічної поліклініки Ігор Шульган та президент Асоціації імплантологів України Мирон Угрин. Обидва стоматологи є знаними спеціалістами, проте Шульган представляв державну стоматологію, а Угрин – приватну.

Предметом обговорення стали високі ціни на стоматологічні послуги. Спеціалісти зійшлися на тому, що ціна зазначених послух в основному залежить від трьох аспектів. А саме: устаткування, медичні матеріали та кваліфікація спеціаліста. Тобто, коли послуги надаються з використанням закордонного обладнання, дорогих медичних матеріалів, а обслуговує клієнта лікар, який побував за кордоном і ознайомився з найновішими методами лікування, то відповідно, що й ціна на послуги – висока. Стоматологи погодилися, що дешева пломба ціною 10 гривень має й відповідну якість.

До речі, зараз на Львівщині функціонує понад 200 структур, що надають стоматологічні послуги, в яких працюють близько 2 400 стоматологів. На думку Ігоря Шульгана, близько 70% з них надають якісну допомогу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *