„Хіміки” з Южного знищили боснійських „партизанів”

|

Баскетболісти южненського „Хіміка” провели матч-реванш у боротьбі за вихід у груповий раунд Кубка Європи ФІБА проти „Партизана” з Боснії та Герцеговини. За рівнем драматизму матч нічим не відрізнявся від найкращих трагедій Шекспіра.

Наші баскетболісти розпочали гру з умовного рахунку 0:22. Саме стільки пунктів ми програли у гостях. І стільки мали відіграти, щоб продовжити боротьбу за почесний трофей. Хіміки відразу ж взялися за справу з таким завзяттям, що, здається, не могло бути сумнівів у прагненні до перемоги. При шаленій підтримці трибун українські майстри продемонстрували все, чим багатий сучасний баскетбол. Забігаючи наперед, зазначимо, що наші гравці переважали суперника за всіма статистичними показниками. Проте бували й напружені хвилини, коли рахунок нагадував шальку терезів, яка коливалася. У такі відповідальні моменти перемога залежала від особистих якостей кращих українських баскетболістів, зокрема Братіча, Келлі, Кольченка, Агафонова, Ліпоєвіча. Фамутіні зі спокоєм сфінкса пробивав штрафні. Час минав, а гравці „Хіміка” контролювали гру, не залишивши візаві найменшого шансу на загальну перемогу. Траплялися й хвилини, коли здавалося, що наших суперників може привести до тями лише нашатирний спирт. Можна тільки здогадуватися, що відчував віце-президент Боснії і Герцеговини, який є водночас власником „Партизана”. Після такого погрому в країні, напевно, слід було би за­провадити національний траур. Українська команда не лише відіграла 22 пункти, а й здобула надлишок, який і вивів „Хімік” до наступної фази змагань: 99:69(32:14; 17:13; 23:20; 27:22).

Щодо технічних показників для шанувальників статистики, то вони переконливо доводять відчутну перевагу команди з Южного: Братіч — 24 очки, Келлі — 13 + 6 підбирань + 7 передач. За підборами ми також були вищими на голову від суперників — 33 проти 22.

Того ж вечора відбулися й інші матчі за участю українських команд. Автори най­більшої сенсації — „Черкаські мавпи”, які у повторному матчі вдома обіграли кіпрський „Апоель” 104:83. Як відомо, першу зустріч черкащани програли кіпріотам 90:74. Але за підсумком двох матчів продовжать боротьбу у груповому турнірі Кубка Європи ФІБА. У матчі в Черкасах перемогу кували Ярутіс (32 очки), Ель Хаттіб та Лєбєдєв (по 17).

Не поталанило дніпропетровському „Дніпру”. Після поразки у першій, домашній грі (53:64) на Кіпрі „Дніпро” програв АЕЛу (104:69).

Столичний БК „Київ” зазнав першої поразки в розіграші Кубка УЛЄБ. У четвертому турі „вовки” з рахунком 87:95 програли болгарському „Лукойл Академік”.

19 очок у цій грі за киян набрав Маркоїшвілі та по 18 пунктів — в активі Дроздова та Джетера. Чемпіон України маріупольський „Азовмаш” зазнав третьої поразки поспіль у цьому ж турнірі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *