„Євро-2012” допоможе безробітним

Марія СКИРА, "Новий погляд"

|

Вибираючи інвесторів під час підготовки до Євро-2012, місто керуватиметься не приналежністю їх певних країн чи груп, а відповідністю їхніх проектів до генерального плану міста та вимог УЄФА щодо об’єктів чемпіонату. Про це „Погляду” розповів директор департаменту „ЄВРО 2012” ЛМР Олег Засадний.

За його словами, план заходів із підготовки до проведення фінальної частини чемпіонату „ЄВРО-2012” містить такі завдання (пов’язані з будівництвом):

– будівництво стадіону на 32 тис. місць із відповідною інфраструктурою (місця для преси та прес-центри тощо) та паркінгу на 1000 автомобілів;

– будівництво нових готелів, а також реконструкція студентських гуртожитків та існуючих готелів;

– будівництво нової лікарні у мікрорайоні Сихів поблизу нового стадіону. Вона потрібна не лише для забезпечення усіх вимог на час проведення чемпіонату, але є вкрай важливою для обслуговування мікрорайону Сихів із населенням понад 150 тис. мешканців;

– тренувальні бази для команд учасників;

– фан-зони для вболівальників;

– транспортна інфраструктура (дороги, розв’язки);

– туристична інфраструктура (інформаційні центри, вказівники, путівники).

„Першочерговим об’єктом на сьогодні, звичайно, є стадіон, щодо будівництва якого тривають перемовини із декількома потенційними інвесторами із Австрії, Швейцарії, Угорщини та України, – каже пан Олег. – Кожну пропозицію оцінюють на відповідність до вимог, які міський голова Львова окреслив у гарантіях УЄФА, а також братимуть до уваги бачення інвесторів щодо перспективи розвитку території після проведення ЄВРО 2012”.

Як повідомив директор департаменту „Євро-2012”, очікується, що протягом 3-4 тижнів Україну відвідає понад 1 млн туристів, із яких 400-500 тис. побувають у Львові. Вони, за приблизними підрахунками, витратять у місті орієнтовно 400 млн євро.

Доволі прогнозованим є зростання зайнятості населення у Львові та Львівській області: лише стадіон обслуговуватиме 300 осіб, готелі – 3000, а ще торгівельні заклади, волонтерські організації…

Вчора директор департаменту „ЄВРО-2012” ЛМР Олег Засадний зустрічався із представниками швейцарської фірми „MARAZZI”, яка є одним із претендентів на будівництво стадіону у Львові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *