Свідки Єгови: шлях в „обхід”

Ю.Р. , «Ратуша»

|

У неділю Львів став свідком протистояння між Свідками Єгови та міською владою. А їхнє за­плановане всеукраїнське Богослужіння на стадіоні „Україна” скоротили в часі на половину, оскільки міліція спочатку не допускала віруючих на територію спортивного комплексу.

Як повідомив „Ратушу” депутат Львівської міськради Володимир Гірняк (УНП), угода укладена між Свідками Єгови та футбольним клубом „Карпати” на проведення заходу є недійсною, оскільки останній не є власником цього майна і не мав права проводити там жодних акцій, окрім футбольних матчів. Стадіон „Україна” належить місту і є в компетенції комунального підприємства „Спортресурс”, а Свідки Єгови пішли в цій справі в обхід міськради. А щодо позиції львівської громади щодо Свідків Єгови, – зазначив п. Володимир, – то вона ви­словлена у зверненні понад 50 депутатів міськради та 90 депутатів облради до прокуратури та МВС з тим, щоб розібратися з цією релігійною громадою, яка розпалює міжрелігійну ворожнечу. „Мене також обурює те, що представники деяких іноземних посольств робили спроби натиснути на міськраду, щоб вона надала Свідкам Єгови приміщення у Львові. Така практика, на мою думку, є неприпустимою, адже це втручання у внутрішні справи суверенної держави”, — додав Володимир Гірняк.

Секретар Львівської міськради Володимир Квурт у коментарі “Львівському Порталу” із приводу цього інциденту висловився завуальовано: „За моєю інформацією, Конгрес організації “Свідки Єгови” відбувся попередньо. А те, що виникли певні непорозуміння, то вони потребували узгоджень. За моєю інформацію, там все відбулося нормально, можливо, були певні адміністративні погодження, адже неоднозначне ставлення львів’ян і християнських громад до цього релігійного об’єднання. Але в цілому вони свою місію виконали. Є депутати, є позиція міської ради, є позиція окремо кожного громадянина, і кожен має право висловитися. І це досить позитивно. Зрештою, саме в цьому десь і криється саме слово демократія, тому що ми маємо можливість говорити свою точку зору”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *