Олег Скрипка: "Україна потопає у несмаку"

|

Нещодавно два концерти поспіль Олега Скрипки у Львівському оперному театрі зібрали аншлаги. І обидва закінчилися оваціями на адресу виконавця і викликом його на сцену кілька разів на біс.

Незважаючи на зайнятість у проекті “Танці із зірками” (Олег дійшов до фіналу і програв, на думку глядачів, Лілії Подкопаєвій) та післяконцертну втому, артист погодився відповісти на декілька запитань кореспондента “УіЧ” і повідомити про свій найближчий візит до Львова.

— Чому ваш гурт “ВВ” в Опері замінив Le grand Orchestra?

— Це абсолютно інший проект, з іншими піснями. Звісно, тут є пісні, які перетинаються з репертуаром “ВВ”. У Le grand Orchestra, попри французьку назву, входять українські музиканти, зокрема дівчата з фольклорного колективу “Божичі”. Ми в цій програмі виконуємо переважно романтичні пісні або ж романс. І це той французький стиль, який я хочу внести в українську музику та показати його в Україні. А для людей, які знають, що таке французький романс, ми й вирішили назвати цей склад музикантів Le grand Orchestra, щоб це було таким собі своєрідним натяком. До речі, романси були доволі популярні в українській культурі й раніше, але сьогодні вони просто розтоптані різними сердючками, рукамі ввєрх і звєрямі. Я ж потрошку піднімаю ці кристали і показую людям.

— Як ви самі зізналися, показувати ці кристали саме в Опері маєте можливість лише у Львові, а інші Оперні театри наразі для вас закриті…

— Опера — це місце, де потрібно виконувати класичні твори у класичному форматі. Мені це дуже приємно і дуже цікаво. Просто з “ВВ” я награвся багато рокової альтернативи, а в мені є й інша іпостась — класична. Йдеться особливо про речі, з яких починаю концерт. Їх коли-небудь я хотів би почути у ще більш академічному виконанні, з оркестром. Але мені просто печально, що Україна потопає у несмаку і що люди переважно не спроможні сприйняти програму, яка має шалений успіх у Львові. Тому нікому на думку не спадає організувати такий концерт в інших Операх. А мені, не приховую, було б приємно проїхатися по Оперних театрах країни з цією чи подібною програмою.

— Я так розумію, вам сподобалися виступи у Львові. Коли завітаєте до нашого міста наступного разу?

— Зовсім скоро. Я виступатиму у Львові під час святкування Дня міста. Зрозуміло, це буде вже зовсім інша програма, традиційна, разом з “ВВ”.

— Знаю, що ви працюєте зараз над записом диска патріотичних пісень. Розкажіть трохи більше про цей проект.

— У цьому проекті беруть участь різні гурти, які разом з нами готують диск української патріотичної пісні. Ми з “ВВ”, наприклад, незабаром завершимо роботу над Гімном України у нашому виконанні, який також ввійде до цієї платівки і буде, мабуть, найпатріотичнішою піснею серед інших. На появу диска можна очікувати восени.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *