Митець про митців

Петро ПІДГАЙНИЙ, “Україна і час”

|

Нещодавно у Львівському палаці мистецтв завершила роботу виставка фотографій “Зустрічі з митцями” архітектора Володимира Литвина.

Бажання сфотографувати львівських митців, колег художників виникло давно. Володимир Литвин запропонував 40 світлин, які творять сучасну мистецьку сторінку Львова.

“Виставка Володимира Литвина вкрай проста за своєю ідеєю і вкрай складна за своєю організацією, — каже мистецтвознавець Роман Яців. — Пан Володимир її втілив на одному подиху, відобразив мистецький бомонд Львова у маленькому фрагменті. Нехай це 40 образів, але разом з тим вони відображають дуже багато вальорів сучасного мистецького процесу”.

Натомість доцент Львівської академії мистецтв Олег Боньковський вважає виставку унікальною з кількох причин. “По-перше, це є зафіксований факт художників, які сьогодні живі, працюють і займають активну позицію в нашому мистецькому житті. По-друге, це буде гарною сторінкою для майбутніх поколінь, для майбутніх мистецтвознавців, молодих людей, які вивчатимуть історію мистецтв, історію Львова, історію львівських художників”.

А головний художник Палацу мистецтв Орест Скоп зауважив, що спостереження Володимира Литвина за митцями “вилилось у цей цикл фотографій, які він недавно започаткував, і вони мають одну властивість, вони є дуже щирі”.

Довідка “УіЧ”

Володимир ЛИТВИН народився 30 січня 1953 року у Львові. З 1969 по 1974 рік навчався у Львівському політехнічному інституті за спеціальністю “архітектура”. З 1983-го — член Національної спілки архітекторів України. З 1999 року — член Спілки дизайнерів України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *