“Технопарк” покидає Соборну

Микола САВЕЛЬЄВ, «Ратуша»

|

Для багатьох львів’ян стало повною несподіванкою зникнення величезного брезенту поблизу Галицького ринку з написом “Технопарк ЛЗТА”.

Виявилося, що ця структура нещодавно відмовилася від оренди вільних нежитлових приміщень на площі Соборній, 15 і почала згортати на цьому об’єкті свою діяльність. Аби з’ясувати нюанси, репортер “Ратуші” звернувся за коментарем до голови спостережної ради “Технопарк ЛЗТА” Юрія Ситника.

– Отже, Юрію Євгеновичу, основне запитання: чому?

– Ми розробили проектно-кошторисну документацію на проведення першочергових протиаварійних робіт та виведення з аварійного стану будинку на пл. Соборній, 15. Ми своєчасно та у повному обсязі сплачували орендну плату за приміщення, які неможливо використовувати. Товариство провело роботи з ліквідації наслідків обвалу частини зовнішньої стіни, усунуло гостроаварійний стан, виконало першочергові протиаварійні заходи, передбачені 1-ю та 2-ю чергами робочого проекту. Впродовж усього терміну дії договору з управлінням комунального майна Львівської міської ради ми неодноразово зверталися з клопотаннями в органи влади, тобто, пропонували встановити процедуру відселення мешканців з цього аварійного будинку з залученням наших коштів і вказати суму, яку необхідно перерахувати для відселення мешканців. Однак, починаючи з серпня 2006 року і до сьогодні, розмір і порядок залучення коштів не встановили. Наше товариство не має жодних юридичних підстав, як орендар, здійснювати відселення мешканців, оскільки це право управління житлово-комунального господарства ЛМР. А воно, власне, не зробило в цьому напрямку жодних порухів. Ми не бажаємо, щоб ті, хто проживає в помешканнях на Соборній, 15, залишались заручниками ситуації і наших непорозумінь із органами місцевого самоврядування. Саме тому в п’ятницю, 13 квітня, ми скерували лист на ім’я міського голови п. Садового, в якому висловили бажання припинити правовідносини між ЗАТ “Технопарк ЛЗТА” та Управлінням комунального майна Львівської міської ради шляхом зміни орендаря.

– За час дії договору “Технопарк” зазнав якихось фінансових втрат. Хто вам їх відшкодовуватиме?

– Враховуючи коментар Андрія Садового у “Львівській газеті”, де він зазначив, що вже має на цей об’єкт свого інвестора, який готовий відселити мешканців, ми сподіваємося всі фінансові питання врегулювати з новим інвестором. Сума наших затрат — понад 1 мільйон гривень.

– А хто цей новий інвестор?

– Це питання не до мене, а до міського голови.

Галина Дмітрієва, мешканка Соборної, 15: “Спробую бути максимально об’єктивною — за час дії угоди оренди “Технопрарк ЛЗТА” нам допомагав завжди, коли ми зверталися. Хлопці відремонтували нам електрокабель, телефонну лінію, розібрали аварійну стіну. Я в понеділок зранку була в мера Садового, він дослівно сказав: “Усе йде за планом. Усе добре. У вівторок до мене прийде новий інвестор і ми з ним узгодимо нюанси”. Я особисто думаю, що новий інвестор — фірма, яка ремонтує будинки № 12 і № 14 на Соборній. Там на брезенті написано ТзОВ “Передзвін” і об’єднання “Крок”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *