Італія по-китайськи

Павло МУЗИКА, “Україна і час”

|

У результаті нападу іммігрантів з Азії в Мілані постраждало понад 20 поліцейських.

Китайські іммігранти зі всієї Європи провели у середу, 18 квітня, перед будівлею міланської міської адміністрації акцію протесту проти дій італійської поліції.

Річ у тім, що минулого тижня в Мілані відбулися масові зіткнення між поліцейськими та іммігрантами з Китаю. Заворушення почалися після того, як у четвер в районі міланського чайнатауну 300 китайських мігрантів накинулися на поліцейський патруль, що вирішив виписати їхній співвітчизниці штраф за неправильне паркування автомобіля.

На допомогу поліцейським негайно прибули додаткові наряди, які почали розганяти незадоволений натовп, намагаючись відновити порядок. За даними правоохоронних органів, постраждало більше 20 поліцейських. Китайський консул, який прибув на місце події, заявив, що “цей інцидент не випадковий”. На його думку, в районі міланського чайнатауну італійська влада встановила дуже багато обмежень, що перешкоджають діловій активності вихідців із Китаю.

Як відомо, міланський чайнатаун є “містом у місті”: його мешканці мають власні банки, адвокатські контори, туристичні агентства, перукарні, книжкові магазини і відеопрокати, які продукують книги та фільми китайською мовою. За даними Італійського інституту з вивчення поліетнічності, китайські “поселення” в Мілані стрімко зростають, кожного тижня там відкривається винна крамниця або бар, господар якого є вихідцем з Азії.

Відзначимо, що міська влада неодноразово збиралася відновити порядок у китайському кварталі, але ці наміри мали радше декларативний характер і не втілювалися в життя. Проте останнім часом поліція розпочала перевірку в чайнатауні, і за першої же спроби навести лад відбулися зіткнення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *