Андрій Шкіль, народний депутат України: „У проекті держбюджету на 2006 рік не передбачено коштів для Львова”

|

„Фракція блоку Юлії Тимошенко і я як львів’янин не голосуватиму за держбюджет на 2006 рік. Ми вважаємо його незбалансованим і несоціальним, крім того, в ньому зовсім не передбачено коштів на Львів.

Нуль цілих і нуль десятих буде виділено на святкування 750-річчя Львова. Тринадцять мільйонів гривень виділено, але яка їх доля невідомо, бо те, що зроблено на площі Ринок, можна оцінити не більше ніж на два мільйони гривень.

Виникає логічне запитання: як ми будемо святкувати 750-річчя Львова. І тут з`являється доволі серйозна проблема. Розмови про те, що ось будуть виділені кошти десь на початку 2006 року розсіялись і в бюджеті цих коштів не передбачено.

Унас було слухання пов ’язане зі з береженням історичних та архітектурних пам’яток. І як виявилось, на збереження в Україні цих пам’яток є аж одинадцять мільйонів. І коли я запитав у Міністра культури і туризму, а скільки ж піде на Львів, він почав говорити про субвенції, що в перекладі на українську мову означає нічого. Бо для мене субвенції означають нічого. Як внутрішня сила ми підтримуємо і готуємо програму розвитку міста.

Коли я підійшов до Міністра фінансів і сказав йому про необхідність таких коштів, то в нього лише з’явилася «посмішка розуміння». Чомусь зараз прийнято важати, що якщо політична сила щось просить для міста чи для людей, то це обов’язково розцінюють як передвиборчі задобрення.

Я вважаю, що це місто належить не львів’янам, не українцям, а світові. Львів потрібно рятувати, а не фарбувати в ньому стіни будинків. Проте, на мою думку, лобіювати інтереси міста мали б в першу чергу місцеві виконавчі органи”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *