Менше, ніж половина підприємств ТКЕ укоали угоди на постачання газу у січні

|

Станом на 29 грудня поточного року 396 (48%) підприємств теплокомуненерго з 829 уклали договори з ДК „Газ України“ на постачання природного газу у першій декаді 2005 року, повідомляє прес-служба НАК „Нафтогаз України“. З урахуванням змін порядку оподаткування у зв’язку з прийняттям Державного бюджету на 2005 рік Компанія укладає договори на постачання природного газу на січень наступного року лише з тими підприємствам комунальної теплоенергетики, які не мають заборгованостей за газ, спожитий у грудні поточного року. Без укладання відповідних договорів з підприємствами ТКЕ ДК “Газ України” не має законних підстав для постачання їм природного газу.

У грудні 2004 року підприємства ТКЕ оплатили 86% спожитих протягом місяця обсягів природного газу. Водночас рівень розрахунків окремих підприємств Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Харківської, Чернігівської областей є значно нижчим від середнього рівня (від 42% до 81%).

Заборгованість підприємств ТКЕ за спожитий у грудні газ становить 24,747 млн. грн. Загальний борг підприємств комунальної теплоенергетики з початку поточного року збільшився до 350 млн. грн.

ДК „Газ України“ звертає увагу керівників підприємств ТКЕ на те, що низький рівень розрахунків значно ускладнює проходження зимового опалювального періоду 2005 року і не дає можливості укладати договори на постачання природного газу й підтвердити його ресурси підприємствам комунальної теплоенергетики у січні 2005 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *