Любомир Буняк, міський голова Львова: “Я заявляю, що ні Зірченко, ні Вавринюк, ні Коваль ні в чому не винні.”

|

Проведення аукціонів і відкритий продаж землі комусь дуже не сподобався від самого початку і цю ідею намагалися дискредитувати, щоби аукціонів не було, щоби питання про продаж землі вирішувалося якось по іншому. Я, як міський голова, хочу і буду виконувати вимоги закону, в даному випадку, земельного кодексу, який діє з 2002 року. І у Львові ми впроваджували цей земельний кодекс в життя. І почалося.

Вся ця сиутація призвела до того, що виникла оця кримінальна справа, дута на рівному місці. Шита білими чи чорними чи якимось іншими нитками. Треба було дискредитувати саму ідею проведення аукціонів. Але це не вдалося нікому. Ні правоохоронним органам, чи як їх там називають, ні журналістам. Але кримінальну справу уже запустили, тим більше, що була зацікавленість з боку певних осіб, які мають причетність десь там до прокуратури. Не знаю, це не перевірена інформація, я не можу за неї відповідати, але в народі так кажуть.

Я звертаю до вас Володимиру Дмитровичу. Між нами немає протиріч. Мер не проти прокуратури. Мер завжди проти беззаконня. Але постає питання, невже у нашому місті така тиш і блаж, немає грабежів, розбоїв, згвалтувань? Я просив би вас помічати це. Міська рада отримує від вас десятки протестів, документів і ми реагуємо на них. Може ви це робите правильно, але я хотів би просити вас з такою ж послідовністю і твердістю домагатися розслідування вбивств, гражебів, насильства і не боятися це робити до тих, хто навіть має високу посаду. Будьте приницповими завжди і у всьому, а не лише по відношенню до абсолютно невинних людей.

Я заявляю, що ні Зіреченко, ні Вавринюк, ні Коваль ні в чому не винні. Це фальсифікація , така-собі напівправда, окремі висимикування. Кажуть, що в момент аукціону бігали якісь люди по міській раді з якимісь рішенням суду, але у нас є порядок проходження документів в міській раді. Є канцелярія, є реєстрація, штампи, дати і таке інше. Не можуть просто бігати люди і старатися щось показати. Ну, врешті, хай розглядає це суд. Я, як голова ради, заявляю, що я не дам образити жодного депутата і жодного виконавця виконавчої служби. Я підніму всю громадськість на захист цих людей і стоятиму завжди на стороні закону будь-коли, будь-де і в будь-який час. Це моя позиція і вона є твердою. Ми, ще раз скажу, піднімемо всю громадськість на захист абсолютно безневинних людей, які виконували свої посадові обов’язки та функції. А нас намагаються завести кудись інше.

У нас є одна влада і три гілки. І мені незрозуміло, коли ці гілки між собою не знаходять спільної мови, єдності, а чомусь вважають, що сьогодні судити міську владу – це вияв надзвичайної демократії і якогось дуже високого рівня. Кожен бажає засудити міську владу, виконком. Я цього не розумію. І тому закликаю через ЗМІ всіх гілок влади бути єдиними, працювати на громаду міста, на громадян міста, на нашу державу. Із свого боку я ще раз заявляю, я як міський голова не дам образити жодного депутата, жодного службовця виконкому, якщо він стоїть на державницьких позиціях і виконує свої функції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *