Петро Коваль, екс-начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин міськради: “Мені інкримінують зловживання службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків”.

|

“Згідно з цією кримінальною справою зараз мені інкримінують зловживання службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків. Тяжкими наслідками прокуратура вбачає те, що громадянини Ткачишин не зміг отримати земельної ділянки. Наразі я підписав зобов’язання про не виїзд. Справа по обвинуваченню підготовлена і передана до суду Шевченківського району.

Слухання ще не відбулося, воно має відбутися завтра, але, очевидно, воно буде органіаційним. Можливо, ще не всі про нього повідомлені, хтось не з’явиться. Мабуть, його перенесуть на вересень у зв’язку з відпусками. Мешканці, які написали скаргу, відношення до цієї ділянки ніякого не мають. Це видно з матеріалів інвентаризації. Тобто порушень законодавства нема, жодних порушень прав громадян не відбулось. Але були певні моменти, які сприяли тому, що ця справа розкрутилася.Там не було ні самоспалення, ні побиття, ні якогось криміналу.

Мешканець просто хотів приватизувати собі ще одну земельну ділянку(додаткових 600 метрів), окрім тих, якими користується. А ділянка продалася на аукціоні за 700 тисяч. Практично це хотів здійснити один мешканець – Степан Ткачишин, але він підключив до цього ще мешканців двох квартир. Шляхом махінацій, з трьох квартир вони зробили дві, бо на дві можна приватизувати землю. Окрім цього, там було багато порушень. І міська рада знайшла їх. Ткачишин робив усе, щоб вийти таким шляхом на цю земельну ділянку. Очевидно, вона була комусь обіцяна під будівництво багатоповерхового житлового будинку. Сьогоднішнє звернення міської ради висловлює громадську думку, бо ця ділянкка була продана за волею депутатів і пішла на користь громаді. Ми не самі продавали, а виконували волю ради”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *