„Я – Тарас Бульба. Можна просто – Фрі“ - „Високий замок“, 26 травня

|

Минулої неділі у Львівському міському Палаці культури ім. Гната Хоткевича відбувся фінал ліги команд КВК навчальних закладів Львівської області. Ці змагання відбуваються вже втретє. Цьогоріч за кубок сезону 2003-2004 року боролися чотири команди: “Нова хвиля 100% FEM” (Західно-український інститут інформаційних технологій) та три команди, які народилися у Львівському національному університеті ім. Івана Франка: “Модель” (фізичний факультет), “Набла” (факультет прикладної математики та інформатики) та збірна університету.

Гра складалась із п’яти конкурсів – традиційних “Привітання” й “Домашнього завдання” та трьох оригінальних, якими стали “Конкурс Ікс”, “Кліп на сцені” та “Рекламна агенція”.

“Привітання”, що пройшло під гаслом “Дозвольте виступити”, потішило присутніх яскравими виступами “Набли” та “Моделі”, які одразу ж вирвалися у лідери і тримались пліч-о-пліч до завершення гри. Прикро вразила “Нова хвиля 100% FEM”, жарти якої були настільки брутальними, що викликали радше роздратування, ніж сміх. Несподіванкою став герой однієї із мініатюр “Моделі” – кіт єдиної у команді дівчини. Бідолашна тварина, тільки-но її відпустили, чкурнула за колонки, де й просиділа аж до завершення конкурсу.

“Конкурс Ікс” розпочався як звичайна розминка, а затим із кожним наступним колом питань на сцені залишались спочатку по п’ять учасників від кожної команди, а потім лише капітани та їхні асистенти, завданням яких було… заклеїти рота своїм “босам”. Так, на останнє запитання капітанам довелося відповідати за допомогою жестів. Найбільше дісталось у “Розминці” естрадникам – “ВВ”, Борі Мойсеєву, Михайлу Поплавському… А ще гравці ламали голови над проблемою “Як зробити із тюленя собаку?”.

Першим “Кліпом на сцені” став ролик “Моделі” на пісню з кінофільму “Жорстокий романс”, який вони присвятили своїм батькам. Збірна університету показала щось на зразок солдатського маршу-попурі на слова з відомих пісень, а “Нова хвиля 100% FEM” – кліп на пісеньку з мультфільму про пластилінову ворону. Та найоригінальнішим став виступ “Набли”, під час якого на сцені не було жодного із членів команди. Їхня присутність була віртуальною, тобто гравці представили на конкурс справжній відеоролик.

У “Рекламній агенції” команди знущались із нав’язливих рекламних роликів. Найбільше жартів випало на долю “прибираючого кімнату” “Живчика”, “Нескафе” та “звірятка, яке загортає… 20 доларів у заліковку”. Збірна університету по секрету розповіла, що “коли ви усміхаєтесь незнайомому чоловікові, який запрошує вас на каву, працюють 17 м’язів вашого тіла, а решта 283 потім цю каву відпрацьовують…”. А “Модель” закликала подивитись у мережі “Кінопалатка” алкоблокбастер “Троє”.

“Домашнє завдання” найкраще виконала “Набла”. Вона складала “Останній іспит” (такою була назва конкурсу) з літератури. Члени команди показували на сцені свою інтерпретацію славетної “Енеїди” Котляревського. Окрім Енея та перевізника-“Хрона”, до неї “приплівся” і Тарас Бульба на прізвисько Фрі і його син Андрій-“чіпс”.

Фінальний кубок ліги (до слова, перший за три роки – до цього переможців нагороджували лише дипломами) – ручної роботи ковану композицію із абревіатурою КВК – виборола команда “Модель”. Другою, з відривом лише у три бали, стала “Набла”. Цьогорічні володарі весняного кубка Львова – збірна команда університету – стали лише третіми, а четверте місце посіла “Нова хвиля 100% FEM”.

– З наступного року до Ліги КВК навчальних закладів Львова ми плануємо залучати і школярів, – розповідає організатор КВК, режисер міського Палацу культури ім. Г.Хоткевича Валерій Москаленко.

– Чи є у вашій лізі цензура, яка б відсіювала непристойні жарти?

– Ми з цим боремося! І те вульгарне, що ви бачите на сцені, – невелика частина порівняно з тим, що було, коли ми починали. Перед цією грою я не мав можливості переглянути остаточні варіанти сценаріїв – поклався на гравців. Окрім того, навіть коли я щось вирізаю, сценарій за ніч знову змінюється. Проблема у тому, що молодь набагато частіше виховує вулиця, ніж ми.

Наталія ГОЛОВАЧКО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *