Юрій Кужелюк, депутат міської ради Львова: “Для нас референдум та вибори президента перебувають у різних вагових категоріях”

|

Згідно із законом, якщо ініціатори проведення референдуму дотримуються усіх вимог, то міська влада не має права їм чогось заборонити. Зовсім інше питання, чи вони зможуть зібрати 70 тисяч підписів, необхідних для проведення такого референдуму. А якщо зберуть, і виявиться, що там усе правильно, то міська рада змушена буде це питання розглядати і приймати рішення.

Однак наша партійна група та фракція знає про звернення Юлії Тимошенко та Віктора Ющенка з приводу цього референдуму. До президентських виборів залишилося 167 днів і ми вважаємо за необхідне потерпіти, бо вибори президента і референдум для нас перебувають у різних вагових катогоріях.

Ви ж розумієте, що ніхто не хоче повторення мукачівського сценарію, який гарантовано запустили б у дію. З іншого боку, треба вибирати кандидатуру на мера, а хто не хоче бути у Львові мером? Почнеться боротьба, яка відволікатиме від головного завдання – перемоги на виборах президента. Саме тому ми оприлюднили заяву з приводу референдуму, де чітко викладено нашу позицію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *