ОСТАННІ НОВИНИ

Нардепа Артема Дмитрука оголосили в міжнародний розшук 

Наталія Жолинська

|

Працівники ДБР оголосили в міжнародний розшук підозрюваного у нападах на громадян чинного народного депутата Артема Дмитрука. Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань. 

За даними слідства ДБР, під час перебування в Одесі підозрюваний разом зі спільниками напав на співробітника правоохоронного органу, який виконував на той момент свої службові обов’язки. При цьому народний депутат умисно заподіяв правоохоронцю тілесні ушкодження та намагався викрасти у нього зброю. 

В іншому випадку в Києві у депутата виникла суперечка з одним із громадян, під час якої він завдав чоловіку декілька ударів, зокрема у голову. Відповідно до висновку експерта, внаслідок протиправних дій нардепа потерпілому спричинено тілесні ушкодження середньої тяжкості. 

Відтак Артем Дмитрук підозрюється:

  • в умисному заподіянні групою осіб працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків (ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 345 КК України);
  • викраденні вогнепальної зброї групою осіб (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 262 КК України);
  • умисному заподіянні тілесних ушкоджень середньої тяжкості (ч. 1 ст. 122 КК України);
  • грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю (ч. 1 ст. 296 КК України).

У Офісі генпрокурора зазначили, що народний депутат України був викликаний на допит до слідчого, проте в установлений час не з’явився та не повідомив причину не явки. 

Досудове розслідування здійснюється ДБР. 

Раніше Львівський портал повідомляв, що 25 серпня у медіа з’явилась інформація про втечу Артема Дмитрука за кордон, того ж дня Офіс генпрокурора України прозвітував, що оголосив йому підозру за побиття правоохоронця і військового. Згодом правоохоронці офіційно підтвердили, що одіозний народний депутат України Артем Дмитрук втік за кордон.

А 26 серпня у власних соцмережах нардеп Дмитрук заявив, що його сім’ю намагалися викрасти з готелю та аеропорту в Європі. 

Довідка 

31-річний Артем Дмитрук пройшов до Верховної Ради на виборах у 2019 році від президентської партії «Слуга народу». З 2021 року став безфракційним, у 2022 перейшов до групи «Відновлення України», більшість членів якої – колишні нардепи від ОПЗЖ. 

Він є іподияконом УМЦ Московського патріархату та прихильником цієї церкви в Україні. Під час пандемії Covid-19 виступав проти вакцинації, в тому числі виступав з цього приводу на проросійських телеканалах. Брав участь у фільмі пропагандиста Анатолія Шарія про сутички в Одесі 2 травня 2014 року. 

У лютому 2024 року Артем Дмитрук вніс заставу за Павла Музичука, ієродиякона УПЦ МП, якого затримала СБУ за підозрою у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України. Також він клопотав про звільнення зі СІЗО керівника Святогірської лаври УПЦ МП Арсенія, якого звинувачують у розголошені розташування блокпостів Сил оборони України. 

Водночас Дмитрук виступав проти заборони російської церкви в України, втім Верховна Рада таки ухвалила відповідний законопроєкт 20 серпня. 

Депутат критикував наступ ЗСУ на Курську область РФ і порівнював українських військових із фашистами. 

Як відомо, журналісти Bihus.Info знайшли докази співпраці Артема Дмитрука з підозрюваним у п’яти злочинах проти України Сергієм Чертиліним.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *