ОСТАННІ НОВИНИ

Одіозному нардепу Дмитруку оголосили підозру

Наталя Дуляба

|

Народному депутату Артему Дмитруку оголосили підозру за шістьма статтями Кримінального кодексу України. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора.

Правоохоронці не називають імені депутата, але на опублікованому фото можна впізнати Артема Дмитрука.

Його підозрюють у вчиненні нападів у складі групи осіб на правоохоронця та військового, у замаху на викрадення вогнепальної зброї, у спричинення потерпілому травм середньої тяжкості та у хуліганстві.

За даними слідства, підозрюваний нардеп, перебуваючи в Одесі, діючи з групою осіб, напав на правоохоронця, який виконував свої службові обов’язки. При цьому депутат побив його і намагався викрасти у правоохоронця зброю.

Такі дії Дмитрука кваліфікували за такими статтями ККУ:

  • ч. 1 ст. 28 та ч. 2 ст. 345 (умисне заподіяння групою осіб працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків);
  • ч. 2 ст. 15; ч. 1 ст. 28 та ч. 1 ст. 262 (закінчений замах на викрадення вогнепальної зброї групою осіб).

Крім того, в інший час депутат у Києві під час суперечки кілька разів ударив військового, зокрема в голову. Експертиза показала, що Дмитрук спричинив потерпілому травми середнього ступеня важкості.

Відтак політику підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 122 ( умисне заподіяння середньої тяжкості тілесного ушкодження);
  • ч. 1 ст. 296 (грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю).

Артема Дмитрука викликають до слідчого ДБР 29 і 30 серпня на 10:00 ранку.

Однак як вже написали ЗМІ, посилаючись на власні джерела у правоохоронних органах, Артем Дмитрук втік з України 24 серпня.

Як відомо, журналісти Bihus.Info знайшли докази співпраці позафракційного народного депутата Артема Дмитрука з підозрюваним у п’яти злочинах проти України Сергієм Чертиліним.

Також Артем Дмитрук виступав проти заборони російської церкви в України, втім Верховна Рада таки ухвалила відповідний законопроєкт 20 серпня.

Довідково: 31-річний Артем Дмитрук пройшов до Верховної Ради на виборах у 2019 році від президентської партії «Слуга народу». З 2021 року став безфракційним, у 2022 перейшов до групи «Відновлення України», більшість членів якої – колишні нардепи від ОПЗЖ.

Він є іподияконом УМЦ Московського патріархату та прихильником цієї церкви в Україні. Під час пандемії Covid-19 виступав проти вакцинації, в тому числі виступав з цього приводу на проросійських телеканалах. Брав участь у фільмі пропагандиста Анатолія Шарія про сутички в Одесі 2 травня 2014 року.

У лютому 2024 року Артем Дмитрук вніс заставу за Павла Музичука, ієродиякона УПЦ МП, якого затримала СБУ за підозрою у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України. Також він клопотав про звільнення зі СІЗО керівника Святогірської лаври УПЦ МП Арсенія, якого звинувачують у розголошені розташування блокпостів Сил оборони України.

Дмитрук критикував наступ ЗСУ на Курську область РФ і порівнював українських військових із фашистами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *