ОСТАННІ НОВИНИ

Нардеп Дмитрук заявив, що його сім’ю «намагалися викрасти» в Європі

Олег Дерев'янко

|

У понеділок, 26 серпня, народний депутат Артем Дмитрук, який незаконно виїхав з України, заявив, що його сім’ю намагалися викрасти з готелю та аеропорту в Європі. Про це він повідомив у власних соцмережах.

За його словами, інцидент стався в готелі, де перебувала його мати, дружина та двоє маленьких дітей. Після першої невдалої спроби викрадення зловмисники зробили другу спробу вже в аеропорту. Де саме в Європі стався цей інцидент, депутат не уточнює.

Проте він каже, що вдалося залучити охоронну фірму.

«Була написана заява до правоохоронних органів, після чого місцева поліція одразу провела розслідування на місці за вказаними нами особами. Усі вони, їхні автомобілі були встановлені. Також було встановлено факти стеження за моєю сім’єю в готелі, дорогою до аеропорту та в самому аеропорту», – зазначив Дмитрук.

Нардеп додав, що йому стало відомо, «хто це робив, і які цілі переслідував», однак деталі він планує розповісти пізніше. Наразі, за словами Дмитрука, стеження припинилося.

Нагадаємо, що 25 серпня у медіа з’явилась інформація про втечу Артема Дмитрука за кордон, того ж дня Офіс генпрокурора України прозвітував, що оголосив йому підозру за побиття правоохоронця і військового. Згодом правоохоронці офіційно підтвердили, що одіозний народний депутат України Артем Дмитрук втік за кордон.

Довідка

31-річний Артем Дмитрук пройшов до Верховної Ради на виборах у 2019 році від президентської партії «Слуга народу». З 2021 року став безфракційним, у 2022 перейшов до групи «Відновлення України», більшість членів якої – колишні нардепи від ОПЗЖ.

Він є іподияконом УМЦ Московського патріархату та прихильником цієї церкви в Україні. Під час пандемії Covid-19 виступав проти вакцинації, в тому числі виступав з цього приводу на проросійських телеканалах. Брав участь у фільмі пропагандиста Анатолія Шарія про сутички в Одесі 2 травня 2014 року.

У лютому 2024 року Артем Дмитрук вніс заставу за Павла Музичука, ієродиякона УПЦ МП, якого затримала СБУ за підозрою у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України. Також він клопотав про звільнення зі СІЗО керівника Святогірської лаври УПЦ МП Арсенія, якого звинувачують у розголошені розташування блокпостів Сил оборони України.

Водночас Дмитрук виступав проти заборони російської церкви в України, втім Верховна Рада таки ухвалила відповідний законопроєкт 20 серпня.

Депутат критикував наступ ЗСУ на Курську область РФ і порівнював українських військових із фашистами.

Як відомо, журналісти Bihus.Info знайшли докази співпраці Артема Дмитрука з підозрюваним у п’яти злочинах проти України Сергієм Чертиліним.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *