ОСТАННІ НОВИНИ

Польща заявила про порушення її кордонів «повітряним об'єктом» під час ранкової атаки РФ

Маркіян Рой

|

У польській армії заявили про порушення повітряного простору країни під час ракетно-дронової атаки Росії проти України вранці 26 серпня. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на RMF24.

Оперативне командування Збройних сил Польщі заявило, що під час ранкової повітряної атаки Росії по українських містах “повітряний об’єкт” залетів на територію Польщі в районі українського Червонограда, і що це не ракета. Оголошення про це зробили близько 13:00 за польським часом.

Генерал Мацей Кліщ заявив, що ймовірно йдеться про безпілотник, пошуки якого на польській території ще тривають.

За його словами, цей об’єкт зафіксували щонайменш три радіолокаційні станції.

Припускають, що безпілотник міг впасти в районі містечка Тишовце – з польського боку біля українських Червонограда і Соколя. Містечко розташоване приблизно за 30 кілометрів від кордону Польщі з Україною.

Нагадаємо, Польща знову піднімала військову авіацію під час масованої ракетної атаки РФ вранці 26 серпня. Це є стандартною процедурою після того, як під час нічної атаки 24 березня одна з російських ракет залетіла у повітряний простір Польщі в районі села Осердув у Люблінському воєводстві. Вона перебувала там 39 секунд.

Як повідомляв Львівський портал, 8 липня президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск підписали двосторонню безпекову угоду між державами. Вона вперше з-поміж уже підписаних угод передбачає можливість перехоплення ракет і дронів у повітряному просторі України, випущених у напрямку Польщі.

Згодом, міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Польща не буде збивати російські ракети, які летять через Україну в її напрямку, якщо не буде відповідного рішення на рівні НАТО.

Нагадаємо, вранці 26 серпня російські окупанти здійснили одну з найбільших комбінованих масованих атак, випустивши по Україні понад 100 ракет і близько сотні «Шахедів». Під прицілом знову опинилась енергетична система у 15 областях.

В Україні вже ввели екстрені знеструмлення, а профільний міністр, коментуючи наслідки масованих обстрілів, заявив, що ситуація є складною.

На Львівщині ворожі удари прийшлися по декількох енергетичних об’єктах, розташованих у Стрийській громаді та на Дрогобиччині. Через це виникли перебої зі світлом, а у Львові – ще й з водопостачанням.

Станом на 12:00 ситуацію з електропостачанням вдалося стабілізувати. Відомо, що внаслідок обстрілів ніхто не постраждав.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *