ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни атакували енергетику у 15 областях України, – Шмигаль

Олег Дерев'янко

|

У результаті масованої російської атаки в Україні 26 серпня постраждали 15 областей України. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, рашисти застосували різні види озброєння, зокрема дрони, крилаті ракети, «Кинджали». Унаслідок атаки є поранені та загиблі.

Шмигаль додав, що ціллю росіян знову стала енергетична інфраструктура, у низці регіонів зафіксовано влучання. Через це «Укренерго» вимушене застосувати екстрені відключення електроенергії, щоб стабілізувати систему.

«Щоби зупинити варварський обстріл українських міст, необхідно знищувати те, звідки запускаються російські ракети. Для цього Україні потрібна далекобійна зброя та дозвіл партнерів бити нею по російських об’єктах. Розраховуємо на підтримку наших союзників та обов’язково змусимо росію заплатити», – наголосив прем’єр-міністр.

Нагадаємо, вранці 26 серпня російські окупанти почали комбіновану масовану атаку по Україні за допомогою дронів та ракет різного типу. Повітряна тривога, оголошена на Львівщині, тривала п’ять годин.

На Львівщину долетіли «Шахеди», потім рашисти запускали декілька хвиль ракет, в тому числі й аеробалістичний «Кинджал».

Також через масовану атаку у Львові можуть виникнути проблеми з електро- та водопостачанням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *