ОСТАННІ НОВИНИ

Сили оборони контролюють 92 населені пункти у Курській області, – Зеленський

Наталя Дуляба

|

Станом на 19 серпня українські військові тримають під контролем понад 1250 км кв території Курської області РФ та 92 населені пункти. Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час наради з керівниками дипломатичних установ України.

За словами глави держави, у визначених районах Курської області триває захисна операція Сил оборони України. Тут тривають стабілізаційні заходи, військові зміцнюють свої позиції, а також поповнюють обмінний фонд.

«Загалом ця операція стала найбільшою нашою інвестицією у процес звільнення українців і українок із російського полону – ми вже здобули найбільшу кількість російських полонених за одну операцію, і це вагомий результат. Це одна з наших цілей, і наші дії тривають», – сказав Володимир Зеленський.

Водночас президент додав, що завдяки цій військовій операції прикордоння навпроти Сумської області вдалося «значною мірою» очистити від російської армії. Це, за його словами, одна з тактичних цілей України.

Володимир Зеленський подякував усім військовим, які беруть участь у бойових діях на території Курської області, але зауважив, що наразі говорити про конкретні підрозділи не можна.

Передісторія

6 серпня росіяни заявили про спроби України прорватися на територію Курської області. Того ж дня ЗСУ декількома групами перейшли російсько-український кордон на території Суджанського і Кореневського районів терористичної РФ.

Тривалий час Україна жодним чином не коментувала цю військову операцію. Аж 13 серпня головком ЗСУ Олександр Сирський публічно оголосив, що під контролем українських військ перебувають 74 населені пункти Курської області. Згодом їхня кількість зросла до 82.

14 серпня президент Володимир Зеленський заявив, що в Курській області РФ Україна досягає «стратегічних цілей», а також що розмірковує, аби створити на Курщині військові комендатури, якщо це буде потрібно.

Станом на 15 серпня на території Курщини, яку контролює українська армія, створили першу військову комендатуру. Її очолив генерал-майор Едуард Москальов.

Російські війська почали будувати додаткові оборонні позиції на Курщині, а Сили оборони України знищили тут три основні мости через річку Сейм.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *