ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський заявив про створення військових комендатур у Курській області

Олег Дерев'янко

|

Під час наради щодо ситуації в Курській області президент Володимир Зеленський заявив про можливість створення військових комендатур на території області. Про це він повідомив у власних соцмережах.

«Нарада щодо ситуації в Курській області. Обговорили ключові питання. Безпека, гуманітарна допомога, створення за необхідності військових комендатур», – зазначив глава держави.

Зеленський наголосив, що Україна продовжує захищати себе та своїх громадян у прикордонних громадах і здійснює активні дії на території росії. При цьому українські сили суворо дотримуються міжнародних конвенцій та гуманітарного права.

За словами уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця, у «буферній зоні» на Курщині, яку контролюють ЗСУ, забезпечуватимуть постачання продовольства, медикаментів та інших необхідних засобів.

Крім того, на нараді обговорювали питання щодо доступу представників міжнародних організацій для здійснення гуманітарних заходів. Зокрема йдеться про Міжнародний комітет Червоного Хреста, ООН тощо.

Міністерка з питань реінтеграції Ірина Верещук додала, що Сили Оборони України створюють зону безпеки на території рф, прилеглій до України. У цій зоні є цивільні росіяни, які перебувають під захистом міжнародного гуманітарного права, якого Україна дотримується.

Тож українські війська планують:

  • проведення гуманітарних операцій з метою підтримки цивільних осіб у межах зазначеної зони;
  • відкриття гуманітарних коридорів для евакуації цивільних осіб: як у бік росії, так і в бік України;
  • допуск міжнародних гуманітарних організацій в зазначену зону з метою гуманітарного реагування, а також моніторингу гуманітарної ситуації.

За її словами, наразі проводиться відповідна підготовка та консультації.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *