ОСТАННІ НОВИНИ

Сили оборони контролюють 82 населені пункти у Курській області РФ

Наталя Дуляба

|

Українські військові просунулись вперед у Курській області і контролюють вже 82 населені пункти. Про це 15 серпня повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

«Від початку доби Сили оборони України на окремих напрямках просунулися в Курській області на відстань від 500 м до 1,5 км та відбили три атаки противника, продовжують ведення наступальних дій», – сказав він під час доповіді президенту.

За словами Сирського, з початку операції в Курській області РФ українські війська з боями просунулися на 35 км, взяли під свій контроль 1150 км кв та 82 населених пункти.

Нагадаємо, 6 серпня росіяни заявили про спроби України прорватися на територію Курської області. Того ж дня ЗСУ декількома групами перейшли російсько-український кордон на території Суджанського і Кореневського районів терористичної РФ.

Тривалий час Україна жодним чином не коментувала цю військову операцію. Аж 13 серпня головком ЗСУ Олександр Сирський публічно оголосив, що під контролем українських військ перебувають 74 населені пункти Курської області.

14 серпня президент Володимир Зеленський заявив, що в Курській області РФ Україна досягає «стратегічних цілей», а також що розмірковує, аби створити на Курщині військові комендатури, якщо це буде потрібно.

Станом на 15 серпня на території Курщини, яку контролює українська армія, створили першу військову комендатуру. Її очолив генерал-майор Едуард Москальов.

Також Україна вже запустила цілодобову гарячу лінію для жителів Курської області РФ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *