ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ контролюють 74 населені пункти на Курщині, – Сирський

Маркіян Рой

|

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доповів президенту Володимиру Зеленському, що під контролем України перебуває 74 населені пункти Курської області РФ. Про це Зеленський повідомив у соцмережах.

За словами президента, там проводять перевірки та стабілізаційні заходи. Продовжується розробка гуманітарних рішень для цих територій. Попри складні, інтенсивні бої, просування українських сил в Курській області триває, обмінний фонд для України поповнюється.

«Угруповування ЗСУ продовжують ведення операції на території Курської області. За сьогоднішню добу наші війська просунулись на окремих напрямках від одного до трьох кілометрів. Взято контроль над 40 км² і на сьогодні 74 пункти перебувають під нашим контролем. Бої ведуться по всій лінії фронту. Ситуація, зважаючи на високу інтенсивність бойових дій перебуває під контролем», –повідомив Сирський.

Президент висловив вдячність українським захисникам за героїчну службу. Він заявив, що підготовка наступних кроків України триває.

Передісторія

6 серпня 2024 року, росіяни повідомили про спроби України прорватися на територію Курської області. Того ж дня ЗСУ декількома групами перейшли російсько-український кордон на території Суджанського і Кореневського районів терористичної РФ.

Фахівці Інституту вивчення війни (ISW), підтвердили просування українських військ до 10 кілометрів углиб російської Курської області.

7 серпня 2024 року стало відомо, що ЗСУ контролюють відразу кілька населених пунків і просунулись вглиб до 15 км.

За даними Bloomberg, збройні сили України прорвали дві лінії фортифікації на Курщині, які коштували Росії 15 мільярдів рублів.

8 серпня Міноборони рф визнало просування українських військових у двох районах Курської області РФ і заявило, що перекинуло до кордону резерви й обстрілює ЗСУ з авіації.

Диктатор терористичної росії Владімір Путін назвав ситуацію в Курській області «провокацією». У США вказали на іронічність заяви Путіна.

8 серпня головнокомандувач Олександр Сирський опублікував фото підготовки наступу «у вихідному районі», а президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні сказав, що отримав від нього три «результативні» доповіді й вони «саме такі, які потрібні нашій державі зараз».

9 серпня ЗСУ опублікували відео, що засвідчує їхню присутність у курській області.

У Брянській, Курській та Бєлгородській областях росії оголосили режим контртерористичної операції.

Кремль, ймовірно, вирішив оголосити контртерористичну операцію, а не воєнний стан,  щоб применшити масштаби вторгнення в Курську область і запобігти паніці або негативній реакції всередині країни.

12 серпня 2024 року стало відомо, що ЗСУ взяли під контроль 28 населених пунктів у Курській області.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *