ОСТАННІ НОВИНИ

РФ почала будувати додаткові оборонні позиції в Курській області, – британська розвідка

Маркіян Рой

|

Росія розгорнула більше військ у Курській області після початкового «безладу і дезорганізації» минулого тижня. Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії.

Міноборони Британії констатує, що українські війська проникли в прикордонний регіон Росії «на глибину від 10 до 25 км на фронті приблизно 40 км».

У повідомленні зазначається, що російські оборонні лінії та прикордонні війська були «не готові» до атак, що відбулися минулого тижня.

«Після початкового безладу і дезорганізації російські війська розгорнули більші сили в регіоні, в тому числі, ймовірно, з інших місць уздовж лінії зіткнення», – заявили в Міноборони Британії.

«Вони також почали будувати додаткові оборонні позиції, намагаючись запобігти просуванню українських військ», – йдеться в огляді.

Передісторія

6 серпня росіяни заявили про спроби України прорватися на територію Курської області. Того ж дня ЗСУ декількома групами перейшли російсько-український кордон на території Суджанського і Кореневського районів терористичної РФ.

Тривалий час Україна жодним чином не коментувала цю військову операцію. Аж 13 серпня головком ЗСУ Олександр Сирський публічно оголосив, що під контролем українських військ перебувають 74 населені пункти Курської області.

14 серпня президент Володимир Зеленський заявив, що в Курській області РФ Україна досягає «стратегічних цілей», а також що розмірковує, аби створити на Курщині військові комендатури, якщо це буде потрібно.

Станом на 15 серпня на території Курщини, яку контролює українська армія, створили першу військову комендатуру. Її очолив генерал-майор Едуард Москальов.

На території Курської області Україна контролює вже 82 населені пункти.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *