ОСТАННІ НОВИНИ

У Зеленського кажуть про наступні 5 років як «вікно можливостей» для України

Наталя Дуляба

|

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква вважає, що наступні п’ять років є «вікном можливостей», яке потрібно Україні «дуже мудро» використати. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі президента.

Таку думку Ігор Жовква висловив на публічній дискусії «Процес вступу України до ЄС: як рухатися ефективно та швидко», яку провели з нагоди візиту Консультативної групи з питань вступу України до Європейського Союзу.

«Відтепер із початком двостороннього скринінгу ми перейшли в більш технічний процес переговорів, і результати нашої роботи стануть рушієм успіху на цьому шляху. Наступні 5 років – це вікно можливостей, яке ми всі (ЄС та Україна) повинні використати дуже мудро, не гаючи часу», – сказав він.

Жовква також вважає, що з моменту подання заявки на вступ Україна продемонструвала реальні кроки на шляху до інтеграції.

Додамо, що до складу Консультативної групи з питань вступу України до Європейського Союзу входять 11 колишніх головних перемовників, єврокомісарів, міністрів та послів із країн Північно-Балтійської вісімки. Вони допомагатимуть Україні на шляху до вступу в ЄС.

Нагадаємо, цьогоріч 25 червня ЄС офіційно розпочав переговори з Україною щодо вступу.

Україна офіційно стала кандидатом у члени Євросоюзу у червні 2022 року. До початку переговорів про вступ Україна мала виконати сім умов, серед них, зокрема, були судова реформа, ухвалення законів про медіа та про нацменшини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *