ОСТАННІ НОВИНИ

Які галузі економіки на Львівщині сплачують найбільший ПДФО

Наталя Дуляба

|

Лідерами за обсягом сплаченого податку на доходи фізичних осіб у першому півріччі 2024 року на Львівщині є переробна промисловість і торгівля. Про це Львівському порталу повідомили у департаменті фінансів Львівської ОВА.

Так, за пів року переробна промисловість сплатила до державного бюджету 1,7 млрд грн, що становить 15% загальних надходжень ПДФО від Львівщини.

Друге місце посідає торгівля. Ця галузь забезпечила перерахунок до держбюджету 1,5 млрд грн, тобто 13% загальних надходжень ПДФО від Львівщини.

Водночас в обласному департаменті фінансів зауважують, що у порівнянні з першим півріччям 2023 року всі сфери економіки на Львівщині зуміли сплатити більше ПДФО (у співставних умовах).

Удвічі більше перерахували податку на доходи фізичних осіб платники галузі «Інформація та телекомунікації» (загалом приріст по області становить 23%).

Більш ніж на 30% більшу оплату ПДФО забезпечили суб’єкти будівництва, торгівлі, фінансової та страхової діяльності, громадські, релігійні та профспілкові організації, фізичні особи-підприємці.

Водночас не перевищили приросту в 10% суб’єкти галузі «Постачання електроенергії, газу і пари».

Нагадаємо, у листопада 2023 року Верховна Рада забрала від місцевих бюджетів «військовий» ПДФО (податок на доходи фізичних осіб). Із 1 жовтня 2023 року і до скасування/призупинення дії воєнного стану такі надходження йдуть у державний бюджет України.

За прогнозами, у 2024 році держбюджет має отримати 96,3 млрд грн «військового» ПДФО, всі ці кошти підуть виключно на сектор безпеки та оборони. Детальний розподіл видатків читайте за цим посиланням.

Водночас через втрату ПДФО 15 громад Львівської області отримали «дірки» у бюджеті за 2023 рік. Загалом торік бізнес сплатив 11,3 млрд грн ПДФО, а бюджетна сфера – 10,7 млрд грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *