ОСТАННІ НОВИНИ

Скільки податку з доходів стягнули на Львівщині за 2023 рік

Роман Терета

|

На Львівщині у 2023 році з доходів фізичних осіб від бізнесу та бюджетної сфери отримали 22 мільярди гривень податків, що на 4% більше як торік повідомляє Львівська обласна військова адміністрація.

За даними відомства, впродовж 2023 року від сфери бізнесу бюджет Львівщини отримав 11,3 млрд грн ПДФО, а від бюджетної сфери – 10,7 млрд гривень.

Як зазначив заступник голови ОВА Іван Собко, податок на доходи фізичних осіб з бізнесу є основним джерелом доходів місцевих бюджетів, займаючи 67% в доходах загального фонду та 80% в обласному бюджеті.

Цікаво, що за обсягами сплаченого податку в бюджет області підприємництво випередило бюджетників лише станом на 1 січня 2024 року. Це пов’язано з тим, що у четвертому кварталі 2023 року до державного бюджету почали зараховувати ПДФО з військових.

Не зважаючи на суттєву втрату місцевих бюджетів через вилучення ПДФО з військових Львівщина зуміла завершити 2023 рік із приростом надходжень у 4%. Позитивну динаміку зуміли втримати за рахунок зростання надходжень від бізнесу на 22%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *