ОСТАННІ НОВИНИ

У Києві на виході із СІЗО затримали ексначальника Одеського обласного ТЦК

Маркіян Рой

|

Правоохоронці затримали у Києві ексначальника Одеського обласного ТЦК та СП Євгена Борисова після того, як за нього була внесена застава у сумі 12 млн гривень за попереднім обвинуваченням. Про це повідомляє ДБР.

 

Ексначальника Одеського обласного ТЦК та СП Євгена Борисова затримали в Києві після того, як за нього внесли заставу – 12 млн гривень. Бюро отримало інформацію, що після сплати застави Борисов планував вийти зі слідчого ізолятора та переховуватися від слідства, зокрема виїхати за кордон.

Борисову повідомили про нову підозру: в легалізації незаконних доходів на суму понад 142 млн гривень.

Бюро отримало інформацію, що після сплати застави Борисов планував вийти зі слідчого ізолятора та переховуватися від слідства, зокрема виїхати за кордон.

Спочатку йому призначили запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 150 млн гривень, однак поступово суди зменшили суму застави до 12 млн гривень.

Колишньому військкому вже було повідомлено про підозри:

  • у набутті особою, уповноваженою на виконання функцій держави активів, вартість яких більш ніж на шість тисяч п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує її законні доходи.
  • у нез’явленні вчасно на службу без поважних причин військовослужбовцем, вчинене в умовах воєнного стану – вчиненні кримінального правопорушення.
  • в ухиленні військовослужбовця від несення обов’язків військової служби шляхом обману, вчинене в умовах воєнного стану.

Санкції статей передбачають покарання – позбавлення волі до 10 років.


Нагадаємо, колишнього керівника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова обвинувачують у незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень та умисному ухиленні від несення служби. Підозру йому оголосили наприкінці липня.

Цьому передувало журналістське розслідування, у якому з’ясувалось, що родина Борисова вже під час повномасштабної війни придбала на іспанському узбережжі нерухомості та автівок на мільйони доларів. Сам він каже, що не в курсі, чи є у його сім’ї майно в Іспанії.

Після скандалу й суспільного обурення президент Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному звільнити одеського військкома Євгена Борисова. Невдовзі в Україні анонсували масштабну перевірку усіх керівників військкоматів.

Примітно, що спіймали Євгена Борисова у Києві. 25 липня 2023 року Печерський районний суд Києва помістив його під варту із альтернативою внесення 150 млн грн застави.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *