ОСТАННІ НОВИНИ

З тимчасово окупованої території Херсонщини повернули ще шістьох дітей

Олег Дерев'янко

|

Україна повернула на підконтрольну Україні територію три родини, в яких виховуються п’ять дівчаток та один хлопчик, віком від 1 до 9 років. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Зі слів батьків, жити в окупації стало надто важко. За відсутності російських паспортів, вони не мали права звернутись до лікарів та влаштуватись на роботу.

З метою психологічного тиску і залякування російські військові постійно проводили обшуки в помешканнях, чим надто залякували дітей. Таке ставлення й острах за майбутнє стало поштовхом для прийняття рішення щодо виїзду.

Наразі усі родини знаходяться у безпеці та отримують необхідну медичну і психологічну допомогу.

Голова Херсонської ОВА зазначив, що від початку 2024 року з тимчасово окупованої Херсонщини вдалося вивезти 94 дитини.

Як відомо, наразі офіційно підтверджено депортацію до росії понад 19,5 тисячі українських дітей.

Водночас уповноважена президента з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук повідомляла, що кількість викрадених рашистами українських дітей може сягати 200-300 тисяч. Точна кількість наразі невідома, бо багато населених пунктів досі в окупації.

Як відомо, 17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Владіміра Путіна як підозрюваного у незаконній депортації дітей з України. Це означає, що за межами Росії, у 123 країнах МКС, його мають заарештувати та передати до суду.

Разом із Путіним у справі проходить уповноважена з прав дитини РФ Марія Львова-Бєлова. Міжнародний кримінальний суд також видав ордер на її арешт.

Згодом після оголошення цього рішення, заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв пригрозив ракетним ударом по Міжнародному кримінальному суду в Гаазі.

Також повідомлялося, що колаборантка з Донецька за 7 млн грн допомогла окупантам вивезти 1000 українських дітей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *