ОСТАННІ НОВИНИ

Із навчань в Україну повертаються фахівці, які обслуговуватимуть F-16

Наталя Дуляба

|

Перші спеціалісти, які за кордоном навчались обслуговуванню винищувачів F-16, вже повертаються в Україну. Про це 22 травня в етері «Прямого» розповів речник Повітряних Сил Ілля Євлаш.

«Уже перші спеціалісти в цій сфері почали повертатися назад в Україну, де вони зможуть ділитися безпосередньо своїм досвідом із нашими хлопцями, які перебувають на території України», – сказав він.

Ілля Євлаш додав, в Україні вже працює перший тренажер F-16, який передала Чехія для навчання пілотів. Також триває підготовка необхідної інфраструктури.

Нагадаємо, Нідерланди планують почати відправку винищувачів F-16 Україні вже цієї осені слідом за Данією, яка має намір зробити це влітку.

Досі було відомо, що Україна отримає принаймні 61 винищувач F-16: 42 від Нідерландів та 19 – від Данії.

Про намір дати Україні «певну кількість» F-16 говорила й Норвегія, в тому числі два літаки – для навчань льотчиків. Згодом рішення щодо літаків прийняла і Бельгія, деякі свої F-16 вона планує передати у 2025 році. Тож скільки саме цих винищувачів буде на озброєнні у Повітряних Сил, достеменно не відомо.

Раніше в українських Повітряних Силах казали, що для переваги над рашистами у повітрі потрібно 3-4 ескадрильї, тобто від 36 до 64 літаків F-16. З цієї кількістю можна краще прикрити небо від ракет і дронів, а також Сили оборони під час наступальних операцій.

Тим часом українські пілоти освоюють F-16 у низці країн за кордоном. В Україні готують необхідну інфраструктуру для цих винищувачів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *