ОСТАННІ НОВИНИ

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною, – голова ОВА

Ольга Денисяка

|

Відкриття аеропорту у Львові привабить іноземних інвесторів та туристів та може допомогти закрити небо над Україною. Про це заявив голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький під час Національного туристичного саміту у Львові, передає Інтерфакс-Україна.

«Величезне спасибі українському туристичному сектору за віру в державу, за те, що інвестиції тривають. І ми віримо, що після нашої перемоги Львів і Україна будуть однією з основних туристичних дестинацій (приваблива для туристів географічна територія – ІФ-У) на карті Європи. Для нас важливо відкрити аеропорт. На кожній міжнародній зустрічі ми акцентуємо увагу на тому, що відкриття аеропорту – це, з одного боку, закриття неба над Україною. З іншого боку, це величезна можливість для іноземного інвестора, іноземного туриста побачити Україну. Це можливість для людей подорожувати і це можливість зрозуміти, що відстань, наприклад, від Львова до Лондона, майже така сама, як відстань від Львова до Донецька. Що ми дуже велика держава і єдині у своїй мрії перемогти», – сказав він.

При цьому Козицький озвучив низку викликів, які туристична галузь має вирішувати.

«Один із головних викликів – це доступність. Сфера гостинності має бути готова надавати послуги людям, які мають певні особливості, людям з інвалідністю. І мають бути готові прийняти їх та їхні родини», – наголосив голова ОДА.

Як повідомляв Львівський портал, ще восени 2022 року Мінінфраструктури розглядало саме Міжнародний аеропорт імені Данила Галицького у Львові як перший в Україні, що може відновити свою роботу при наявності гарантій безпеки.

Влітку 2023-го Львівської ОВА Максим Козицький заговорив про можливість відновлення роботи аеропорту у Львові як гуманітарного коридору за координації Євросоюзу. Втім дотепер львівський аеропорт не працює.

Ірландський лоукостер Ryanair анонсував повернення в Україну протягом восьми тижнів після відкриття авіапростору та заявив про готовність інвестувати близько 3 млрд доларів в авіагалузь.

Очільник Ryanair також говорив, що лоукостер повернеться в Україну тоді, коли європейська влада визнає польоти безпечними. Розпочати авіакомпанія планувала з відновлення рейсів, щоб потім перейти вже до відкриття баз у Києві, Львові та Одесі.

Як відомо, після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року повітряний простір над Україною терміново закрили. Жоден цивільний аеропорт не працює дотепер.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *