ОСТАННІ НОВИНИ

На Стрийській відновили дах, зруйнованого атакою РФ будинку  

Ольга Денисяка

|

У Львові завершили перший етап робіт з відновлення будинків на вулиці Стрийській, які зруйнували росіяни внаслідок найбільшого ракетного удару по цивільній інфраструктурі міста 6 липня 2023 року. Про це повідомили у Львівській міській раді.

За словами заступника міського голови Львова з містобудування Любомира Зубача, у будинках будуть реставрувати фасади, відновлювати мережі і проводитимуть ремонти в квартирах.

«Деякі будинки були зруйновані більш, ніж на 70%. А в 64-му будинку не вціліло жодне перекриття між поверхами. Подекуди було б легше збудувати з нуля, ніж відбудовувати зруйноване», – кажуть у Львівському комунальному підприємстві «Рембуд», яке займалося відбудовою.

За вісім місяців вдалося встановити перекриття, відбудувати стіни, поверхи та накрити дах. Також в будинках встановили вікна і двері.

Нагадаємо, 6 липня 2023 року відбувся наймасштабніший обстріл Львова, внаслідок якого 10 людей загинули, ще 48 отримали травми. Загалом тієї ночі на вул. Стрийській російські ракети пошкодили 17 будинків, а загалом у місті – ще чотири навчальні заклади й електропідстанцію.

Це була найбільша атака на цивільну інфраструктуру від початку повномасштабного вторгнення.

Мешканці найбільш пошкоджених чотирьох будинків на вул. Стрийській отримують з міського бюджету компенсацію на оренду житла.

Додамо, що у Львові затвердили програму ліквідації наслідків ракетних ударів РФ, на 2023-2024 роки. На її фінансування передбачили 100 млн грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *