ОСТАННІ НОВИНИ

Львів оплачуватиме оренду житла особам, в чиї будинки поцілили росіяни 6 липня

Анастасія Диняк

|

У Львові вже 43 особи, які проживали в будинках на вул. Стрийська, 62, 64, 66, 68, які були зруйновані під час ракетного удару 6 липня, отримуватимуть грошову допомогу від міста. Про це повідомили у пресслужбі міської ради.

Так, 43 мешканці будинків на вул. Стрийська, 62, 64, 66, 68, отримуватимуть грошову допомогу від міста, поки їхні будинки не відновлять. Наразі сума виплат вже становить 505 тис. грн щомісяця.

«До сьогодні ми мали 40 осіб, які звернулися за компенсацією на оренду житла. Сума виплат їм становила 465 тис. грн. Сьогодні рішенням виконавчого комітету до переліку включили ще 3 мешканців. Це два мешканці з 3-кімнатної квартири і один мешканець з однокімнатної. Оскільки у будинках №62, 64, 66, 68 на вул. Стрийській було 58 квартир, то очікуємо, що мешканці ще звертатимуться за допомогою», – пояснив начальник міського управління житлового господарства Владислав Іванов.

Зазначимо, мешканці чотррьох найбільш зруйнованих ракетними обстрілами будинків на вул. Стрийській мають змогу отримувати від міста компенсацію на оренду житла. Для цього необхідні документи вони подають у ЦНАП.

Мешканець, який проживав в однокімнатній квартирі, отримуватиме виплату у сумі 10 тис. грн. Мешканець, який проживав у двокімнатній квартирі, отримає 12 тис. грн, а власник зруйнованої трикімнатної квартири – 15 тис. грн. Якщо ж мешканець, який проживав в однокімнатній квартирі, винайме собі дво- чи трикімнатну, то йому виплачуватимуть 10 тис. грн, а решту суми оренди від доплачує сам.

Нагадаємо, у ніч на 6 липня росіяни атакували Львівщину 10 ракетами «Калібр», 7 із них вдалося збити. Одна ракета поцілила в житловий будинок на вул. Стрийській у Львові.

Пошуково-рятувальні роботи в зруйнованому російським ракетним ударом будинку тривали добу. Загалом загинули 10 людей, більше 40 отримали поранення.

Через атаку рашистів житло втратили близько 60 сімей. У мерії пообіцяли, що профінансують оренду нового помешкання, допоки будинок не відбудують.

Загалом руйнувань зазнали: понад 30 будинків; більше 250 квартир; 10 гуртожитків; будинок дитини; два виші; санаторна школа. У Львові росіяни також пошкодили чотири навчальні заклади та електропідстанцію.

Мер Андрій Садовий заявив, що вночі Львів зазнав найбільшої атаки на цивільну інфраструктуру від початку повномасштабного вторгнення.

В Львівській ОВА показали наслідки нічної атаки. Також відео з місця удару оприлюднив президент Володимир Зеленський.

10 липня стало відомо, що у Львові затвердили програму ліквідації наслідків ракетного удару, який здійснила РФ по будинках Львова уночі 6 липня. Вона розрахована на 2023-2024 роки і передбачає фінансування – 100 млн грн. Які будинки включили в міську програму ліквідації дивіться тут.

Згодом виконавчий комітет мерії ухвалив рішення про виділення 56,3 млн грн із резервного фонду міського бюджету на відновлення помешкань.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *