ОСТАННІ НОВИНИ

100 млн грн на ліквідацію наслідків ракетного удару: які будинки відремонтують у Львові

Наталя Дуляба

|

В понеділок, 10 липня, на позачерговій сесії Львівська міська рада затвердила програму ліквідації наслідків ракетного удару, який здійснила РФ по будинках Львова уночі 6 липня. «За» проголосував 41 депутат, повідомляє Львівський портал.

Програма розрахована на 2023-2024 роки і передбачає фінансування – 100 млн грн. Всі гроші витратять на ліквідацію наслідків ракетного удару, який здійснили по Львову російські окупанти у ніч на 6 липня, в тому числі й невідкладні протиаварійні роботи та ремонт в зруйнованих та пошкоджених будинках.

Загалом тієї ночі у Львові було пошкоджено більше 30 будинків, 17 із них є пам’ятками архітектури. Це і житлові будинки, гуртожиток, заклади освіти, виші, офіси. Повсюду будуть замінювати вікна, двері, дахи, укріплювати стіни, ремонтувати та відновлювати пошкоджені і зруйновані частини будівель.

Чотири будинки, №62, 64, 66 і 68 на вул. Стрийській, визнали аварійними. Тут повністю зруйноване перекриття, жити наразі в цих будівлях небезпечно.

«Найбільше від ракетного обстрілу постраждали 4 будинки на вул. Стрийська, 62, 64, 66, 68. Зараз там працюють підрядники, які знімають аварійні частини і проводять першочергові роботи. Паралельно працюють проєктанти, які виготовляють документацію, як далі відновлювати ці будинки. На час виконання робіт люди відселені у модульні містечка, це загалом 40 людей. Зараз наше завдання оперативно і якісно організувати роботу, найшвидше провести відновлення, щоб люди могли повернутися у свої домівки», – цитує пресслужба мерії заступницю міського голови Львова з питань ЖКГ Ірину Маруняк.

Зі свого боку мер Андрій Садовий додав, що до відбудови вищезгаданих чотирьох зруйнованих будинків має фінансово долучитись держава, а також приватні інвестори.

У міську програму ліквідації наслідків ракетного удару РФ 6 липня включили такі будинки:

  • вул. Стрийська, 62, 64, 66, 68 (відповідальна за роботи Франківська райадміністрація);
  • вул. Стрийська, 68, 70, 72 (відповідальна за роботи Галицька райадміністрація);
  • вул. Стрийська, 74, 76, 76-А (відповідальна за роботи Сихівська райадміністрація);
  • вул. Стрийська, 52, 50, 54 (відповідальна за роботи Шевченківська райадміністрація);
  • вул. Стрийська, 76-Б, 76-В, 78 (відповідальна за роботи Личаківська райадміністрація);
  • вул. Стрийська, 56, 58, 60 (відповідальна за роботи Залізнична райадміністрація);
  • вул. Академіка Сахарова, 15-А – 19, 25, 27, 29, 31, 58, 60; вул. Куликівська, 39-В; вул. Остроградських, 2, 4, 6, 8, 14, 16, 18, 20; вул. Т. Бой-Желенського, 2; вул. Героїв Майдану, 40 (відповідальний за роботи департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради).

Із повним текстом затвердженої програми можна ознайомитися за цим посиланням.

Нагадаємо, у ніч на 6 липня росіяни атакували Львівщину 10 ракетами «Калібр», 7 із них вдалося збити. Одна ракета поцілила в житловий будинок на вул. Стрийській у Львові.

Пошуково-рятувальні роботи в зруйнованому російським ракетним ударом будинку тривали добу. Загалом загинули 10 людей, більше 40 отримали поранення.

Через атаку рашистів житло втратили близько 60 сімей. У мерії вже заявили, що профінансують оренду нового помешкання, допоки будинок не відбудують. Також людям пропонують пожити у містечку для переселенців або в гуртожитку УКУ.

Сам Український католицький університет відкрив рахунок для постраждалих львів’ян і пожертвував 1 млн грн. Долучитися до допомоги може кожен. Детальніше читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *